Ikke lenger SMS fra kommunen ved positiv PCR-test

Nyheter: Trondheim kommune vil fra 3 februar ikke lenger sende SMS-melding til personer som har testet positivt på en PCR-test. 

Kommunene er bedt om å ta i bruk systemer for selvregistrering av hurtigtester, hvor den enkelte kan registrere sin positive hurtigtest. Det er nå et større fokus på å overvåke antallet som rapporterer inn positiv hurtigtest. Med nye anbefalinger vil færre ha behov for å bekrefte prøvesvaret sitt med en PCR-test, heter det i en pressemeldinger fra Trondheim kommune.

Har du positiv test?

Personer som har en positiv PCR-test, og som ikke har registrert inn eventuell positiv hurtigtest dagene før PCR-test, bes nå selv om å registrere sin positive PCR- test i samme system som kommunen bruker for hurtigtester.

Dette gjøres ved å logge inn via Min Side på Trondheim kommunes nettsider.  Denne endringen vil gi oss mer korrekte tall på antall smittede.

Du vil fortsatt få en SMS fra helsenorge når PCR- prøvesvaret ditt er klart. På helsenorge finnes også link til informasjonen du trenger ved en positiv test. Informasjon vil også ligge åpent på Min side og på Trondheim kommunes nettsider.