Nå blir Vollvik kastet ut av luksusvillaen i Bergen

Nyheter: Kreditor fikk rettens medhold i at Idar Vollvik skal kastes ut slik at villaen hans kan tvangsselges

– Vi er nødt til å ta de nødvendige skrittene for å sikre at vår klient får oppgjør for sin fordring, sier advokat Kristian Voie Danielsen i advokatselskapet Hulaas til Dagens Næringsliv.

Han representerer eiendomsinvestor Tom Altenborn som har pant på 2,5 millioner kroner i Vollviks Fana-Villa.

I fjor sommer ble det for andre gang på under ett år besluttet tvangssalg av huset til Idar Vollvik og kona. Villaen er på  410 kvadratmeter, og ble kjøpt for seks millioner kroner i 2011.

I forrige uke fastlo Bergen tingrett at Idar Vollvik og kona må fravike eiendommen, det vil si at de kastes ut. Ifølge kjennelsen har advokat Stavenes ikke «mottatt noen form for tilbakemelding fra de saksøkte.

Heller ikke rettens henvendelse er besvart av Vollvik og retten «legger til grunn at fravikelse er nødvendig for å gjennomføre tvangssalget».

Avgjørelsen om fravikelse kan ankes. Det er registrert pant for 24,5 millioner kroner på villaen, skriver Dagens Næringsliv.

Skjer ikke

– Det kommer nok ikke til å skje, sier Idar Vollvik til TV 2.

Han forteller at han senest i dag var i kontakt med motparten for å finne en løsning på tilbakebetaling av lånet.

– Jeg har veldig respekt for Altenborn og familien. Dette er kjekke og hyggelige folk og de skal selvfølgelig få pengene sine. Jeg har allerede begynt å betale. De har fått et klekkelig avdrag, og skal selvfølgelig få mer, sier Vollvik til TV2.