Trondheim24s redaksjonelle dekning av trøndersk mat og drikke støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Internasjonalt anerkjent

Trøndersk Matfestival har blitt en internasjonal anerkjent matfestival og et anbefalt reisemål både i britiske The Times og Condé Nast Traveller.

Vi gleder oss stort og håper på mange tilreisende til Trondheim helga 28.-30. juli. Publikum vil møte 170 lokalmat- og drikkeprodusenter med bugnende stands, salg av håndmat og kvalitetsråvarer og produkt. Vi har også barne- og ungdomsaktiviteter og mange kurs i år. Vi er så stolt og takknemlig for at vifår til alt dette sammen med våre samarbeidspartnere, sier festivalleder Brit Melting for Trøndersk Matfestival i en pressemelding.

Trøndersk Matfestival ble arrangert for første gang i 2005 og har siden da vokst til å bli Norges og en av Europas ledende festivaler på lokalmat- og drikke. I 2020 ble festivalen snudd på hodet og spredd over hele Trøndelag. Den nye festivalen fikk navnet Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg.

For tredje året på rad inviterer vi til Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg helga 12.-14. august. Dette er en helt unik festival vi har her i Trøndelag, som har blitt lagt merke til nasjonalt. Her får publikum oppleve unike matopplevelser over hele Trøndelag. Dette får vi til på grunn av stort engasjement bygd opp over lang tid i kommunene, hos produsentene, serveringsstedene og hos våre samarbeidspartnere, sier Melting.

Det er selskapet Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS som står bak alle tre festivalene. Bryggerifestivalen ble arrangert for første gang i 2013.

Image with visual paralax effect

300 ulike brygg på Bryggerifestivalen

Bryggerifestivalen er en kunnskapsfestival der du kan prøve mange forskjelllige ølsmaker, mjød, sider og kaffe. Bryggerifestivalen har hatt arena flere steder i Trondheim sentrum, men ble arrangert for første gang på det renoverte nye Torvet i Trondheim i fjor, med en rund bar som ble bygd rundt hele statuen av Olav Tryggvason.

– Bryggerifestivalen passer for alle. Både ølentusiaster og folk som vil prøve nye smaker trives godt på vår arena. Her det god stemning og lave skuldre. Bryggeriene gleder seg veldig til å endelig kunne
prate med publikum igjen. Det blir ingen bordservering i år, det blir som tidligere, at du blir servert direkte fra bryggeriene ved baren. Vi har 14 bryggeri fra Trøndelag, 14 nasjonale bryggeri og to internasjonale, sier årets festivalleder Berit Stærkær.

Image with visual paralax effect

Berit Stærkær Bryggerifestivalen (t,h). og Brit Melting Trøndersk Matfestival

På Bryggerifestivalen er det også utvalgte restauranter som serverer mat basert på trønderske råvarer som passer til det som serveres fra bryggeriene.

– Kom og utforsk ulike ølstiler, lær om brygging og hvordan du kombinerer mat og drikke. Her ønsker vi å vise både mangfold, tradisjoner og nye trender. Vi håper publikum finner sine favoritter
på Bryggerifestivalen, sier Stærkær.

Image with visual paralax effect

Gullrekka i Europeisk matregion

Festivalledelsen for begge festivalene tar høyde for rundt 200 000 publikummere på årets festivaler som er nært toppåret i 2019.

– Dette blir årets største feiring av hele matregionen. Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim har alltid vært en god møteplass mellom publikum og lokale mat- og drikkeprodusenter fra hele Trøndelag. Utstillerne jobber hardt for å gjøre sine salgsboder flotte og byr på unike smaksopplevelser. Stemningen må bare oppleves, sier Melting og tilføyer at programmet med blant annet kurs, barne- og ungdomsaktivitetene blir lansert i mai, sier Melting.