Trondheims-entreprenør danket ut alle i kampen om kontrakt verdt 650 millioner

Nyheter: Aktørene som kjempet om bygging av skvadronbygget på Ørlandet er orientert om at Forsvarsbygg ønsker å gi kontrakten til den Trondheims-baserte entreprenøren Hent.

Det bekrefter direktør for kampflybasen Olaf Dobloug i Forsvarsbygg overfor Fosna-Folket. Dobloug opplyser at de øvrige aktørene som kjempet om oppdraget er orientert.

Dermed er det klart at Hent, med administrerende direktør Jan Konrad Jahren i spissen, har feid landets største aktører av banen i konkurransen om det prestisjefylte oppdraget:  Veidekke Entreprenør AS, Skanska Norge AS, Betonmast AS og NCC Construction AS, som alle var prekvalifisert til å delta i anbudet.

Skvadronbygget blir totalt på rundt 10.000 kvadratmeter, og er tidligere kostnadsberegnet til rundt 650 millioner kroner.

Skvadronbygget er det første byggeprosjektet i etableringen av den nye hovedbasen for F-35, og vil etter planen stå ferdig allerede våren 2016.

Det vil inneholde en administrasjonsdel med kontor, møterom og garderober for to F-35-skvadroner, simulatorskvadronen og vedlikeholdsskvadronen.

I tillegg skal bygget gi plass til en simulatorenhet med åtte F-35-simulatorer og fasiliteter for planlegging av operasjoner, trening og øvelser.

– Kjempespennende

– Dette er et kjempespennende prosjekt. Forsvarsbygg er en seriøs og ryddig byggherre, sier markedsdirektør Knut Alstad i Hent om oppdraget med skvadronbygget, til lokalavisa.

Det gjenstår sluttforhandlinger før alle sider av kontrakten er klare.

Ståle Fiskvik er utpekt til jobben som prosjektleder for skvadronbygget hos HENT. Også han er glad for oppdraget, og gleder seg til å ta fatt på jobben på Ørlandet.

– Det er en del spesielle utfordringer med dette oppdraget, men jeg ser fram til å ta fatt på jobben som prosjektleder, sier Fiskvik, til Fosnafolket.

Foreløpig er det satt av i overkant av fem milliarder kroner av kampflymidlene til bygg og anleggsprosjekter på Ørlandet.

I tillegg kommer i overkant av to milliarder kroner som tas av de ordinære rammene til Forsvarsbygg.