I helga fylles Trondheim Spektrum med 7000 sprekinger

Nyheter: Mer enn 7000 halvtrente nordmenn møter i helgen opp i Trondheim Spektrum for å være med på Idrettsfestivalen og delta i grener som kanonball, shuffleboard og fotball. Festivalen blitt Europas største årlige idrettsarrangement for voksne.

– Her snakker vi virkelig «mesterskap» for hvermansen, der noen har trent i åresvis, og andre har tenkt litt på knebøy i det de kjøpte nye halv pris tights på januarsalget, sier arrangør Lars Anders Helgemo i Bedriftsidretten, i en pressemelding.

Europas største idrettsarrangement for voksne

Idrettsfestivalen er nå blitt Europas største årlige idrettsarrangement for voksne med flere enn 7000 påmeldte deltakere. Økningen mener Helgemo kan sees i sammenheng med en større treningstrend.

– Idrettsfestivalen treffer behovet til mange voksne som bare har lyst til å ha det kult mens de er aktive. Her matcher vi stemninga fra OL-tribunen, og bringer den ut på banen, uten at man må legge ned treningstimene i forkant, forteller Helgemo.

Lars Anders Helgemo er daglig leder i Bedriftsidretten Midt-Norge, og har arrangert Idrettsfestivalen i 13 år. Han ser en tydelig utvikling:

– Her er det opplevelsen, festivalstemninga og samværet med laget som gir en piff for treninga, ikke nødvendigvis å skulle vinne eller gjøre sitt beste. Jeg tror kanskje mange sliter med å finne motivasjonen i det å skulle prestere sitt beste i alt man melder seg på, forteller Helgemo.

Helgemo forteller at etterspørselen etter lavterskelaktiviteter for voksne folk med fokus på moro, fellesskap og det sosiale, øker.

– For oss vanlige dødelige, er det en stor trigger i å gjøre noe sammen. Det finnes faktisk ikke så mange arenaer for oss voksne, der vi både kan ha det sosialt og få utfordret konkurranseinstinktet vårt. Vi ser jo at enkelte blir helt dyriske når de får på seg en drakt! Og det er jo særdeles fornøyelig å se på, sier Helgemo.

Hele landet er representert

På Idrettsfestivalen er det deltakere fra hele landet, og i tillegg er det kommet noen fra vårt naboland i øst.

– Vi tror arrangementet er så festlig at selv svensker og dansker har glede av å delta, og vi ser at stadig flere skandinavere er nysgjerrig på å bli med.

Også Norges idrettspresident Berit Kjøll deltar på Idrettsfestivalen, og er en stor tilhenger av det uformelle formatet.

– Idrettsfestivalen gir svært mange voksne en arena til drive idrett og å konkurrere på sitt eget nivå. I tillegg er det en kjempestor møteplass som også sikrer idrettens sosiale dimensjon. Idrettsfestivalen er idrettsglede i praksis, sier Berit Kjøll.

Investerer 9000 treningstimer

Det spilles omlag 2000 kamper under Idrettsfestivalen. Det tilsvarer mer enn 32.400 minutter. I løpet av helgen kommer det til å legges inn nærmere 9000 treningstimer fra alle utøverne.

– Det blir antakelig langt mellom de store idrettsprestasjonene, men tett mellom latterkulene, brølene og heiaropene, avslutter Helgemo.