– På fredag og lørdag fyrer vi løs med Voi Voi festival for et voksent publikum. Denne gangen går festivalen over to dager og Trude Drevland har æren av å åpne hele festivalen som første taler. Vi får også møte Kjell Magne Bondevik, Sissel Gran, Bjarne Brøndbo og mange flere, sier prosjektleder i Voi Voi og kommunikasjonssjef i TSO Nina Steen i en pressemelding.

Ifølge Steen er Voi Voi trolig den eneste festivalen i Norge som lager et allsidig program for voksne:

– Dette er tredje gang Trondheim Symfoniorkester & Opera i samarbeid med Kulturenheten i Trondheim kommune og representanter fra energigruppen, arrangerer denne festivalen. Vi skal gjenta suksessen fra de to foregående årene, fortsetter Steen.

Festkonsert og nachspiel

I fjor kom det om lag 500 publikummere på dagsprogrammet på Royal garden hotell og 900 på festkonserten med TSO i Olavshallen.

– I samarbeid med Trondheim kino og Kosmorama viser vi den aktuelle dokumentarfilmen «Selvportrettet». I den anledning vil regissør Kaja Høgset delta på fredagens program i samtale med Kosmoramasjef Silje Engeness.

Festkonserten i Olavshallen ledes av Bjarne Brøndbo og det blir innslag fra Fargespill, operakoret (TSO koret og Trondheim vokalensemble) med mer.

– Etter festkonserten i Olavshallen blir det ‘’drop in’’ nachspiel i foajeen på Royal Garden. Da blir det også mulig å kjøpe en matbit og drikke. Det blir langbord, så du kan gjerne komme alene, forteller Steen.

Her er noen smakebiter fra programmet:

Fredag 24. januar: 

Dørene åpner kl. 09.00. Programmet blir variert og spennende gjennom hele dagen:

Voi Voi! Festkonsert med Trondheim Symfoniorkester kl. 19.00 i Olavshallen: Konferansier og vokalist er Bjarne Brøndbo. Andre medvirkende er Fargespill fra Trondheim Kulturskole og Trondheim Vokalensemble. Her blir det framført musikalske favoritter med et feststemt orkester og solister. En kveld i beste Voi Voi ånd. Vorspiel til festkonserten starter på Royal Garden ca. kl. 17.00.

Nachspiel etter festkonserten: Etter festkonserten i Olavshallen blir det ‘’drop in’’ i foajeen på Royal Garden. Da blir det også mulig å kjøpe en matbit og drikke.

Lørdag 25. januar Kl. 11.00

Filmmatiné, Nova kino: Margreth Olins film Selvportrettet, som regissøren presenterte på festivalen fredag. Filmen har høstet strålende kritikker, bl.a. terningkast 6 fra VG.

Kl. 13.00 – Bokkafé og lunsj, Royal Garden: Foredrag av Sissel Grans om sin nye bok om alderdom Inni er vi alltid unge – aldringsmeditasjoner. Stryketrioen Trio no Treble setter toner til lunsjen.

HER KAN DU LASTE NED FULLSTENDIG PROGRAM