I dag kjøres tidenes største kriseøvelse i Nidarosdomen

Nyheter: Nødetatene Kjører tidenes største kriseøvelse i Nidarosdomen.

Den fullskala kriseøvelse i Nidarosdomen startet 6. september og vil også pågå 12. september. Du kan derfor forvente et stort oppbud av uniformert mannskap fra brann og politi, samt et stort antall utrykningskjøretøy, heter det i pressemeldingen fra Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDR).

– Nidarosdomen er godt sikret, men det vil alltid være en risiko for at en hendelse oppstår. Derfor tror jeg det vil være nyttig med en fullskala innsatsøvelse der vi øver mannskaper, innsatsledere, overordnet ledelse og samarbeid mellom de ulike etater, sier brann- og redningssjef Torbjørn Mæhlumsveen, til Adresseavisen.

 

Notre-Dame

Notre-Dame-brannen i 2019 er bakgrunnen for den storstilte øvelsen:

– I et så krevende og umistelig objekt som Nidarosdomen handler det ikke bare om raskest mulig innsats, men vi må også i innsatsen ha oppmerksomhet på å minimere skade på bygningen og inventaret. I verste fall må vi også være forberedt på å berge inventar ut av Nidarosdomen på en skånsom måte. I en reell situasjon vil det også være publikum, turister, besøkende og skuelystne, sier han til avisen.