– Det er ikke en byguide eller et oppslagsverk, men heller en inspirasjonsbok for å få flere til å oppdage sin egen by, forteller journalist og skribent Nina Vennevold.

Sammen med fotograf Anne-Line Bakken har hun det siste året jobbet med boken som har arbeidstittelen Prosjekt TRD, og som du har kunnet følge på Instagram siden de startet opp i juni i fjor.

–Trondheim er en helt unik by, med mange kule prosjekter, steder, opplevelser og ikke minst folk! Men vi tror ikke at alle som bor her selv ser på det slik, derfor vil vi inspirere til å oppdage byen sin på en nye måte, forteller Nina.

–Med dette prosjektet vil vi inspirere alle som bor i , men som kanskje ikke helt vet om alle de små og store opplevelsene du kan finne her, legger Anne-Line til.

Ildsjeler

Damene har bestemt møteplass for intervjuet og venter på meg i sola i Gåsaparken når jeg ankommer på sykkel over brosteinene på Bakklandet.

– Denne parken er et godt eksempel på hvordan vi opplever Trondheim.  Du kan sitte alene og nyte naturen midt i byen, puste i ren luft og nyte grønne lunger uten å bli forstyrret. Gåsaparken er er en litt skjult perle midt på Bakklandet.

For et par år siden sto parken i fare for å bli ofret for boligutbygging.

-Takket være ildsjeler her på Bakklandet og andre som bryr seg om byen sin, ble det heldigvis ikke noe av, sier Anne-Line og kaster et blikk ned på Nidelven som flyter stille forbi.

Den gamle Munkholmen-båten titter fram under Gamle bybro, et følge med turister vinker til oss fra vannkanten.

Det er sommer, det er sol, og Trondheim har endelig fått noen varmegrader å skryte av.

Flere har funnet veien til Gåsaparken denne formiddagen, enten for å lese en bok på en benk under et tre, eller for å hilse på fuglene på svabergene nede ved vannet.

Ifølge bokprodusentene trenger du ikke reise så langt for å få de gode opplevelsene. Noen ganger ligger de rett i nærheten.

–En helg på Fosen eller på Stokkøya kan være like eksotisk som en langhelg i Barcelona, bemerker Nina og understreker at de selv har oppdaget at det er veldig mye som skjer reett utenfor byen.

En hang til det kortreiste og engasjement for det lokale er noe den nye boka bærer preg av.

-Vi har intervjuet ildsjeler og lokale gründere med pågangsmot og stå-på-vilje, og mange forteller historier som vi selv kjenner oss igjen i!

Lokale bedrifter som Dromedar, Seams, Jacobsen & Svart og Falafelkompaniet er med i boka.

–Alle de vi har snakket med har et stort hjerte for byen sin, og det er noe vi også selv kjenner oss igjen i, forteller Anne-Line Bakken.

Bokdesign og Instagram

Nina og Anne-Line samarbeider med bokdesigner Bodil Mostad Olsen om den nye boka, og roser samarbeidet med den erfarne trondheimsdesigneren.

-Men vi er ganske så nøye vi også, vi vet jo hvordan vi gjerne vil ha det!

Nå gleder de seg til å lanser boka i oktober. Går det etter planen blir det også en egen fotoutstilling med bilder fra boka under Trondheim Dokumentarfestival.

Forfatternes 10 tips til en god bysommer:

1. Ro med fløttmannan over til Skuret.
2. Ta deg en litteraturtur og finn litteraturbenkene i byen.
3. Padle kajakk på Nidelva.
4. Hopp i havet fra Sjøbadet.
5. Unn deg blomster fra Bakklandet Blomster, brød fra Brøøl, Søt Chili fra Dromedar og nyt atmosfæren på Bakklandet. Eventuelt ta med kaffen til Gåsaparken.
6. Ta båten til Munkholmen, og tilbring dagen der.
7. Grill i Lamoparken, ta med basse.
8. Spis noen du vanligvis ikke pleier: sild på Skydsstasjonen
9. Hør søndagsjazzen på Ila Brainnstasjon. Har du med barn: lek i Ilaparken og mat ender på Øya etter jazzen.
10. Ta en kveldstur med kjæresten langs sjøen fra Brattøra til Ila. Stopp for en piknik; drikk vin og kikk på sjøen.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre