Hyller Beatles med fullt symfoniorkester i Olavshallen

Nyheter: Ulf Risnes fronter jubileumskonserten i anledning femtiårsjubileet for Beatles mest kjente plate. - For meg blir det veldig morsomt og givende, håper det blir det for alle andre Beatles-fans!

I 2017 er det femti år siden Beatles gav ut «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band».

Trondheim Symfoniorkester slår bokstavelig talt på stortromma når de førstkommende torsdag gjør sin hyllest til det legendariske albumet.

En ny æra i musikkhistorien

Med seg på scenen har de låtskriver og Tre Små Kinesere-vokalist Ulf Risnes, som selv har et spesielt forhold til bandet.

– «Sgt pepper» var en av de siste Beatles-platene jeg fikk høre, jeg var vel kanskje 14 da jeg fikk lånt meg et eksemplar av en kompis.

Ulf Risnes har selv gitt ut 11 plater med Tre Små Kinesere. Torsdag står han på scenen med TSO og Det Betales for å hylle Beatles-albumet «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» fra 1967.

Ifølge Risnes er plata på Topp 5 over alle Beatles-album.

– Det er et fantastisk album, et mer variert og kreativt album er vanskelig å finne, understreker Risnes.

Sgt. Pepper’s gjorde enormt inntrykk på en hel musikkverden da det kom ut i juni i 1967.

Med dette albumet entret rocken en helt ny æra i musikkhistorien og albumet rangeres som et av de mest innflytelsesrike i rockens historie.

Musikkmagasinet Rolling Stone gav albumet førsteplass på sin liste over tidenes 500 beste album.

En kveld for Beatles-fans

Torsdag står Risnes på scenen sammen med fullt symfoniorkester og hyllestbandet Det Betales.

Han er hovedvokalist på flere låter, blant annet tittellåta «Sgt Pepper»,  og skal i tillegg kore på flere andre låter.

– For meg blir det veldig morsomt og givende, og jeg håper det blir det for alle andre Beatles-fans, forteller Ulf Risnes.

Hva kan musikken de skapte gi til en ny generasjon i dag?

– Den kan formidle skaperglede, at innovativ også kan være kommersiell – men kanskje aller mest: fellesskap, sier Risnes.

Han har selv spilt i sitt eget band Tre Små Kinesere i snart 30 år, riktignok med en litt annen besetning idag. Fram til 2005 var det Risnes, Baard Slagsvold og Øystein Hegge som utgjorde «kineseran».

Musikkmagasinet Rolling Stone gav albumet førsteplass på sin liste over tidenes 500 beste album.

– Baard slutta i 2005 og Øystein slutta i 2012, så nå er det bare meg igjen – men jeg kommer jo aldri til å slutte. Jeg har jo holdt på siden jeg var guttunge og kan ikke noe annet ennå spille musikk og lage sanger, sier Risnes med et smil.

Nylig fikk han Sør-Trøndelag fylkeskommunes kulturpris for sin mangeårige musikalske innsats, og tidligere denne måneden kom det ellevte Tre Små Kinesere-albumet «OK kompis».

Vin, musikk og overraskelser

I tillegg til konserten på TSOs hovedscene Store Sal i Olavshallen, byr TSO også på et musikalsk vorspiel med Ulf Dalheim og Øyvind Gimse .

Begge har vokst opp med Beatles  – og Gimse kunne alle de store Beatles-slagerne utenat da han var i 12-årsalderen.

– Beatles har vært en viktig del av min oppvekst, selv om jeg må innrømme at jeg kanskje gikk med slengbukser fem år for sent, forteller Gimse.

Han lover mange spennende overraskelser og ser frem til å hylle fire av musikkhistoriens aller største stjerner under arrangementet torsdagens hyllestkveld til The Beatles.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!