Hundrevis må teste seg etter at folk med mutert virus besøkte flere steder i Trondheim

Nyheter: Hundrevis bes om å teste seg i Trondheim etter at folk med de britiske og sørafrikanske virusmutasjonene var innom flere steder i byen i helga.

Hundrevis bes om å teste seg i Trondheim etter at folk med de britiske og sørafrikanske virusmutasjonene var innom flere steder i byen i helga.

Oppfordringen kommer etter at det onsdag ble registrert to tilfeller i kommunen, skriver Nidaros.

Det er personer som har vært innom 7-Eleven på St. Olavs hospital mellom klokken 11 og 12 4. og 5. februar, kunder som har vært på Ikea 6. februar mellom klokken 18 og 19.30, samt personer som har vært på butikken Melon i Midtbyen 7. februar mellom klokken 13.30 og 14.30, som bes om å teste seg.

Nidaros får bekreftet av kommuneoverlege Tove Røsstad at personer med både den engelske og sørafrikanske varianten har vært innom de ovennevnte stedene.

Hele skolen i karantene

Én ansatt ved Ikea Leangen er satt i karantene, og varehussjef Randi B. Schjetne sier 400 ansatte er bedt om å teste seg hvis de var på jobb mellom klokken 18 og 19.30 lørdag. Hun anslår at rundt 400 besøkende kan ha vært innom i tidsrommet.

Torsdag ble elever og ansatte ved Singsaker skole i Trondheim satt i karantene. Også husstandsmedlemmer må i karantene, melder NRK.

En elev ved skolen fikk tirsdag påvist smitte med det engelske muterte viruset. Torsdag får NRK opplyst at også en ansatt har fått påvist smitte.

– Unngå reiser til Trondheim

Tirsdag morgen var det registrert 27 smittede av den britiske varianten i Trondheim, og smitte tilknyttet utbruddet har blitt påvist i nabokommunen Stjørdal. Onsdag ble det innført strengere tiltak i byen i et forsøk på å få kontroll på smitten.

Nabokommunene har rådet innbyggerne til å unngå reiser til Trondheim, skriver NRK.

Stjørdal, Malvik, Skaun, Melhus og Orkland har kommet med anmodning om å unngå alle unødvendige reiser, særlig til områder med ukontrollert smitte. Trondheim faller inn under denne betegnelsen.

– Trondheim har skjerpet inn sine tiltak, og kommunene rundt har blitt enige om å følge etter, sier Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes (Sp) til kanalen.