—————————————————————————————————————————————–
Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens blomstrende matbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter.
VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING
—————————————————————————————————————————————–
Trondheim og Trøndelag har fått anerkjennelsen European Region of Gastronomy for 2022 og i dag ble det kjent at det er May Britt Hansen som har fått jobben med å lede arbeidet med å sette Trondheim og Trøndelag på matkartet.
Hun er i dag markeds og kundeansvarlig i Signaturhagen Bolig AS i Oslo og har tidligere vært reiselivsdirektør i både Visit Trondheim og Trøndelag Reiseliv, i tillegg til flere ledende stillinger innen hotell og restaurantbransjen i Trøndelag.
Prosjektlederen vil få ansvaret for at miljøene i regionen bidrar sammen til å nå følgende
Mål 1: Trondheim og Trøndelag skal samhandle godt for å bli en internasjonalt ledende
matregion
Mål 2: Trondheim og Trøndelag skal bli en kjent og anerkjent internasjonal matdestinasjon
Mål 3: Trondheim og Trøndelag skal øke verdiskapingen i den bærekraftige
matproduksjonen gjennom å koble kunnskapsmiljøer og næringer.
Mål 4: Trondheim og Trøndelag skal bli ledende i landet til å rekruttere til matproduksjon og
reiseliv.
Sterk matregion
Eierskapet ligger i både Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune i tett samarbeid
med Innovasjon Norge og øvrige partnerskap i Trondheim og Trøndelag:
– Trøndelag har over mange år jobbet systematisk med mat som tema, og befestet seg
som en svært sterk matregion. Arbeidet med ERG gir oss en anledning til å skape tettere
samhandling mellom by og omland, koble miljøene i Trøndelag tettere sammen og ta neste
steg for å løfte matregionen Trøndelag til neste nivå, sier fylkesdirektør for plan, næring og
kulturminner Kirsten I. Værdal i en pressemelding.
Kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune er veldig glad for å få May Britt på
plass i denne stillingen.
– Hun kjenner regionen og miljøene godt fra tidligere jobber, og vil garantert bidra til å
posisjonere Trondheim og Trøndelag som en internasjonal matregion, sier kommunedirektør
Morten Wolden.
European Region of Gastronomy i 2022
May Britt Hansen sier hun gleder seg masse til å jobbe med og for en region og by med
mange dyktige fagfolk innenfor mat og reiseliv.
– Det har vært lagt ned et fantastisk godt arbeid med søknaden for å bli European Region of
Gastronomy i 2022 av mange aktører og disse blir utrolig viktig og ha med i det videre
arbeidet, sier Hansen.
– Prosjektet gir oss en utrolig mulighet til å ta vår posisjon som en ledende matregion
nasjonalt og internasjonalt. For å få til dette må både næringsaktører, kunnskapsmiljøer og
det offentlige støtteapparatet jobbe sammen med klare ambisjoner de neste 2-3 årene. Det
handler om og forsterke det vi allerede gjør bra, videreutvikle og skape nye muligheter
sammen. Vårt felles mål bør være at Trondheim og Trøndelag er den regionen i Norge som
har den beste lokalmaten og de beste matopplevelsene, de dyktigste fagfolkene innenfor
mat og reiseliv og de mest innovative løsningene innenfor bærekraftig matproduksjon, sier hun.