Hun kan bli Adressas første kvinnelige sjefredaktør

Nyheter: - Ja. jeg har bestemt meg for å søke på jobben, sier utviklingsredaktør og stedfortredende sjefredaktør Kirsti Husby (42).

I november ble det klart at Arne Blix gir seg til sommeren som sjefredaktør i Adresseavisen.  Søknadsfristen er 18. januar.

Finsliper søknaden

En av dem som har begynt å finslipe søknaden er Kirsti Husby (42). Husby har vært i Adressa siden 1998, som journalist, mellomleder og var nyhetsredaktør fra 2006 til 2012. Senere ble hun utviklingsredaktør, men fortsatte som stedfortredende sjefredaktør.

Adresseavisen har sterk tradisjon for å rekruttere internt.

– Jeg har bestemt meg for å søke på jobben. Utover det har jeg ingen kommentar, skriver Husby i en SMS til nettavisa medier24  som spekulerer i en lang rekke  kandidater: 

  • En sterk kandidat vil være Ole Bjørner Loe Welde (38), som i dag er ansvarlig redaktør og direktør i Romsdals Budstikke. Loe Welde har erfaring fra Dagbladet, og har minst en gang vært aktuell til redaktørjobben i tabloidavisa.
  • Alexandra Beverfjord, som ifølge Kampanje i fjor høst var en av de sterkeste kortene. Beverfjord er i dag samfunnsredaktør i NRK, har vært nyhetsredaktør i Dagbladet, og startet i  i Adresseavisen ´.

Blant mulige interne kandidater kan man tenke seg nyhetsredaktør Erlend Hansen Juvik, digitalsjef Atle Bersvendsen eller publiseringssjef Sondre Mikal Alvær, ifølge medier24.