Høyre størst i Trondheim på ny måling

Nyheter: Med under 100 dager igjen til årets kommune- og fylkestingsvalg, har Høyre steget til over 30 prosents oppslutning i Trondheim.

Fersk måling

På den ferske målingen fra InFact – utført på vegne av avisa Nidaros – måles Høyre til 30,4 prosent, og er igjen Trondheims største parti, slik som på samtlige lokale målinger siden sommeren 2022.

Det er imidlertid første gang at Høyre er over 30-tallet på en Nidaros-måling, skriver avisen. Partiet går fram med 1,1 prosentpoeng siden marsmålingen.

Arbeiderpartiet ligger omtrent der de lå på forrige Nidaros-måling i mars. Partiet har styrket seg med 0,4 prosentpoeng til 20,8 prosent.

Når det gjelder mandatfordelingen, der man trenger 34 av de 67 mandatene i bystyresalen for å få flertall, er det uhyre jevnt.

Dagens borgerlige blokk med Høyre, Frp, Venstre, KrF og Pensjonistpartiet, ender på 33 mandater, mens de resterende partiene – Ap, SV, R, MDG og Sp – ville fått 34 mandater.

Rødt er dog ikke en del av flertallssamarbeidet i dag. Dagens flertall ville dermed kun beholdt 29 mandater, og ikke vært i nærheten av flertall hvis målingen ville vært valgresultatet.

Feilmarginen på målingen er mellom 0,9 og 3,1 prosentpoeng. Sammenlignet med avisens marsmåling har ingen partier en utvikling som er utover den maksimale feilmarginen.

(©NTB)