Høyenergisk festmusikk fra øverste hylle på Skuret fredag

Kultur: Sveinung Sundli lover fest og hæla i taket på Skuret fredag: - Ogras er et fantastisk festband med et vanvittig driv.

Musikken til Ogras er en høyenergisk coctail av irsk folkrock, punk og en del balkanske rytmer og influenser.

– Vi skal ta deg med over balkanske vidder, innom støvete sirkustelt og irske puber. Men alltid med føttene godt plantet i rock og punk, lover frontmann i Ogras, Paul Richard Heggem Solåt, som fronter vilter en besetning av gitar, bass, trommer, tangenter, trompet, mandolin, fele og banjo.
I tillegg til å ha herjet høyt og lavt i festival-Norge har den festglade gjengen fra Romsdalen også høstet kred utenfor landets grenser: «No Love in the City» ble kåret til årets album 2020 av både London Celtic Punks (UK) og Paddyrock.com.

– Vanvittig driv

– Gåte har spilt med dem på Raumarock flere ganger. Der er de nærmest som et «husband» å betrakte. Sist år rakk vi å se dem på hovedscenen. Et vanvittig driv. Og så har de har en felespiller som er mye kulere enn meg, flirer Sundli.

Fullt kjør på Skuret

Forrige gang de spilte i Trondheim var på Sundlis egen bryllupsfest:

– Vi booket dem i bryllupet til Nora og meg, der de nok en gang bekreftet å være et fantastisk festband. Romsdals svar på Dropkick Murphys. Bare ikke så gamle og slitne, legger han til.

På Skuret har det vært fullt kjør i hele sommer med konserter av høy kvalitet, bacalao og Trondheims hyggeligste priser på øl og vin

Nå er sesongen på hell, men det fortstatt mange godbiter igjen. Sjekk konsertprogrammet her.

Markus Hysing Jøssund er driftsansvarlig på Skuret. Han kan fortelle at årets seson på Skuret har vært formidabel:

Avslutter med et brak

– Vi er strålende fornøyd med årets sesong og for én gangs skyld har vi vært heldige med været. Det har gått mye øl, og mye mat – fiskesuppe, og spesielt vår nykommer bacalao, har begge blitt svært godt mottatt, og har solgt godt i sola. Billettsalget har løsnet mer og mer etter pandemien. Dette er betryggende, og vil forhåpentligvis føre til et enda større konserttilbud neste år. Nå avslutter vi for sesongen den 15. september, men går ut med et brak – siste uke har vi først to konserter med Storm Weather Shanty Choir, og til slutt releasekonsert med Magnus Børmark, forteller han.

15. september siste konsert, da avsluttes sesongen med relase-konsert for Magnus Børmark med band.