Hoftun tilbake i fotballsirkuset: Har kjent på et sterkt savn

Nyheter: Tirsdag var tidligere RBK-bauta Erik Hoftun (54) offisielt tilbake i fotballmanesjen som sportssjef i Norsk Toppfotball. Han innrømmer at savnet har vært stort.

– Jeg har vært ute av fotballen egentlig helt siden 2018 da jeg fikk sparken i Rosenborg. Det har vært godt å komme ut av den boblen, men da det her dukket opp, begynte jeg å kjenne på et sterkt savn, sier Hoftun til NTB.

Ansettelsen ble først kjent helt tilbake i mars, men Hoftun måtte fullføre oppsigelsesperioden som salgsarrangementssjef i Trondheim Spektrum ut juli måned.

– Veldig deilig

– Det kjennes veldig deilig. Det er en utrolig spennende mulighet, og jeg er veldig glad for å ha fått den, fortsetter trønderen.

I Norsk Toppfotball skal Hoftun ha ansvaret for den sportslige utviklingen. Det innebærer blant annet å bygge både Eliteserien og 1. divisjon til et helhetlig sterkere produkt.

– Det blir en litt annen type fotballjobb enn den jeg har hatt tidligere. Nå blir det å bidra til å få ut de siste prosentene for at norsk fotball skal utvikle seg videre, understreker 54-åringen.

Årene utenfor fotballen har Hoftun blant annet brukt til å reise.

– Når du jobber i fotballen, spesielt i klubb, er det ikke så mye tid til å realisere egne drømmer, sier den tidligere midtstopperen.

(©NTB)