Hitra-ordfører ber Tajik tenke over sin troverdighet til å forvalte Nav

Nyheter: Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik må tenke over hvilken troverdighet hun har til å forvalte Nav etter pendlerbolig-saken, mener Hitras Ap-ordfører.

Svekket troverdighet

– Jeg tar ikke standpunkt til hvor galt det er det hun har gjort, men troverdigheten er svekket, sier Hitra-ordfører Ole L. Haugen til Adresseavisen.

Haugen sier at Tajik-saken diskuteres i Arbeiderpartiet på lokalplan.

– Ja, det kan jeg bekrefte.

Hadia Tajik vil ikke kommentere saken, opplyser hennes rådgiver Jorid Nordmelan.

Haugen synes det er klokt av Tajik å beklage og betale ekstra skatt, men at avgjørelsen burde ha kommet før. Han er tvilende til om dette gjør at hun fortjener fortsatt tillit.

Tidligere fylkespolitiker i Trøndelag Olav Huseby sa onsdag til Trønder-Avisa at Tajik burde gå av.

Adressevisen har vært i kontakt med en rekke Arbeiderparti-politikere fra fylket. Nærøysund-ordfører Amund Hellesø sier at han har tillit til Tajik.

Tilliten slites når det dukker opp ting som virker uryddig, men samtidig er det lov å gjøre feil, sier han.

Stortingsrepresentant Jorodd Asphjell sier at han absolutt har tillit til Tajik, men at Ap gjerne skulle vært foruten denne saken.

Stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø og bystyrerepresentant Sissel Trønsdal har ingen formening om Tajik burde trekke seg.

Stortingsrepresentant May Brit Lagesen, nestleder Gunn Elin Høgli i Trondheim Ap, Rennebu-ordfører Ola Øie, og Åfjord-ordfører Vibeke Stjern vil ikke kommentere saken.

(©NTB)