– Dette er historien om hvordan Bakklandet ble reddet av ei lita jente på 70-tallet

Nyheter: Rabarbrateateret bruker Bakklandet som scene og inviterer til premiere på stykket " Riv skiten! Jenta som stod i veien for veien".

– Dette er historien om hvordan Bakklandet på 70-tallet ble reddet av ei lita jente og en gjeng med raringer, fylliker og mutanter, opplyser Rabarbrateateret i en pressemelding.

Rabarbrateatret har siden 2009 fungert som et slags byteater utenfor institusjonen, med et utvidet Bakklandet som scene.

Med en «Medtsåmmårnattsdrøm» i 2012 ble sommerteatertradisjonen i bakgården på Bakklandet født – en tradisjon som har høstet mange lovord og vært store publikumssuksesser.

I 2012 ble forestillingen kåret til «Årets forestilling» av Adressas lesere.

Stian Hovland Pedersen er dramatiker av Riv skiten! og har utviklet manus i tett samarbeid med regissør Øyvind Brandtzæg.

Rabarbrateateret består av både etablerte profesjonelle og nyutdannede scenekunstnere som står på springbrettet til sin karriere.

Ny på laget i år er Marianne Meløy, ellers møter vi kjente bidragsytere som Madeleine Nilsen, Eva Næss, Bendik Sjømæling, Jon Vegard Hovdal, Silje Botten, Vilde Søyland, Cengiz Næreid og Espen Børø samt musiker Gaute Skrove. Asgeir Skrove er komponist,

Koreograf er Kine Kvarme Tørring, scenograf er Marie Steen Löwendahl, og kostymedesign står Jenny Hilmo Teig for.

Nytt av året er også at teateret stiller med eget kor.

PS. Bakgården har inngang vis-a-vis sykkelheisen. 

Billetter får du her: hoopla.no.