Himmel og hav! På Nyhavna åpner en av nordens største badstuer

Nyheter: Onsdag denne uka åpnet Havet kulturarena Árdna - en badstu i amfiformat med glassfront ut mot Trondheimsfjorden.

– Responsen har vært overveldende helt siden vi åpnet de flytende badstuene i desember. Nå gleder vi oss til å utvide badstutilbudet slik at flere trøndere kan ta badstu og nyte den kalde, friske fjorden. I storbadstua Árdna kommer det i tillegg til å være et variert tilbud i form av både yoga, DJ i helgene, kulturprogram og mye mer, så dette blir et kjempefint tilskudd til Havet og Trondheim, sier Tonje Jacobsen, kommunikasjons ansvarlig for satsingen på Nyhavna, til trondheim24.no.

En av Nordens største

Árdna er en av Nordens største badstuer, og rommer 100 mennesker. Her har du mulighet til å oppleve badstukultur i en rekke former. I tillegg til vanlige badstuøkter hvor du kan slappe av med noe godt i glasset og dyppe deg i fjorden, har flere av badstuøktene tema:

– Vår splitter nye badstu Árdna er et allsidig lokale som kan brukes på flere måter: som badstu, som kulturlokale – eller som en kombo. Her kjører vi både vanlige badstuøkter, kulturprogram og badstuøkter med tema. Hver onsdag er det meditasjonsøkt, annenhver søndag er det yoga, og hver fredag setter vi opp miksebordet og inviterer inn DJs for å gi deg tidenes afterwork, lønningspils eller vors, fortsetter Jacobsen.

Fakta om Havet kulturarena på Nyhavna

– Kulturarena på Nyhavna som består av scener, servering og badstu.

– Havet er et resultat av en konkurranse utlyst av Trondheim Havn og Trondheim kommune der aktører ble invitert til å komme med forslag på et kreativt og bærekraftig driftskonsept i og rundt Skur 53.

– Bak Havet står Havferd, en kulturaktør som har bygget opp det nomadiske kunst- og kulturprosjektet SALT. SALT ble formet under fiskehjellene i Svolvær i 2010. Ferden gikk så videre til Sandhornøy i Gildeskål (2014), Bergen (2016) og ble så etablert på Langkaia i Oslo i 2011.

– Havet består foreløpig av flytebadstuene ARK, storbadstua Árdna, kulturscenen Djupet og kombinert serverings- og kulturlokale Heim. I løpet av sommeren kommer matkonsept, uteservering og mer

Les mer om badstu-tilbudet på Nyhavna

Badstutilbudet i Árdna:

Ordinær badstuøkt:  Lørdag 11-13.30 og 14.00-16.30 Søndag 11-13.30 (oddetallsuker), 14.00-16.30 og 17.00-19.00 Badstuøkt i storbadstua! En badstuøkt i Árdna gir tilgang på eget barområde, toalettfasiliteter og badefasilitetene på badstuflåta ARK.

Healing sessions: Onsdag 17.00 – 19.30 Meditasjon i storbadstua! Denne badstuøkten består av mindfull myk bevegelse, pust, meditasjon, musikk og eteriske oljer. Healing session er en perfekt mulighet til å snu fokus innover i seg selv, ta tid for egenpleie og koble av i badstuas varme.

DJ sessions: Fredag 17-19.30 og 20.00-22.30 Lørdag 17-19.30 og 20.00-22.30 Hver fredag og lørdag ettermiddag/kveld spiller en DJ. Avslutt arbeidsuka med en tur i storbadstua, eller varm opp til Myk Yoga Søndag 11-13.30 (partallsuker) Myk yoga åpner kroppen og roer sinnet. Enkle, men effektive yogastillinger og -bevegelser sittende og liggende. Spesielt åpner vi hofter og mykner muskelspenninger i nakke og skuldre. Myk yoga er en rolig yogaform som passer for alle. Økten slutter med en grundig avslapning i badstuevarmen.

Studentbadstu:  Torsdag 17 – 19.30 og 20 – 22.30.  Torsdager er studentenes dag! Alle med gyldig studentbevis kan booke seg inn i Árdna til medlemspris. Da får man også tilgang på barområdet og badefasilitetene på flytebrygga.