Her kan du nyte byens billigste utepils i kveldssola

Nyheter: Det finnes alternativer til "sild i tønne" og stive ølpriser på Solsiden. Nå åpner Skuret på Fosenkaia igjen og feirer gjenåpning og varslet godværsbølge med utepils og vin til under 50-lappen: - Det er dette som er den egentlige Solsiden, sier Sveinung Sundli.

Det gule skuret nede på Fosenkaia hadde en myk og uannonsert åpning i helga, for å sjekke at folk og utstyr fungerer knirkefritt etter nedstengningen. Bordene fyltes raskt opp i sola, og t24 tok turen ned og kan fastslå at her går det på skinner: Rask servering, sol og maritim godstemning!

Vi får selskap av Trondheims utemmede kokketroll og restaurantentreprenør Lars Laurentius Paulsen, og Markus Hysund Jøssund sommerens chief executive officer for det vindskeive men dog sjelfulle Skuret.

De er i full gang med å få de siste tingene på plass.

Paulsen bør forøvrig ha nok å holde på med, som til daglig kusker Troll restaurant et steinkast unna. I tillegg står han midt i sluttspurten for åpningen av den nye restauranten på KUK i Kjøpmannsgata.

Hva som egentlig pågår på innsiden av dette prosjektet, er det få som vet. Saken er at Trondheims-kunstens store (og velbeslåtte) sønn Kjell Erik Killi Olsen skal enes med Paulsen om innholdet i den nye restauranten i kultuhuset KUK i Kjøpmannsgata.  To av byens kreative skaller i brytning, der altså.

– Vi er godt i rute og åpner 1. oktober, sier Paulsen, som fastslår at han først må få rekruttert de beste folkene før det har noe poeng å snakke detaljert om matprofil.

Uansett så er det liten tvil om at restaurantbransjen smiler igjen. Nå ser de i alle fell speilingene av et normalt Trondheim:

Men nå er det Skuret som gjelder. Helgas myke åpning er gjennomført og Skuret, som av alle involverte omtales som byens feteste uteservering, er klar for innrykk av solhungrige og øltørste gjester:

Og på yr varsles det godvær i mange dager fremover:?

– Vi tar gjerne en hetebølge eller to nå ja, gliser Laurentius og Jøssing og tar seg en pust i bakken mellom slagene sammen med t24.

Atmosfæren føles her nede føles faktisk ekte.  Flankert som man er av båtbyggerkunst, trebåter, lukta av treverk, tjære og fordums kystkultur. Og alt det vakre speiler seg i den blanke elva, som siger tungt forbi

– Så planen er å toppe godstemningen med latterlige priser på vin og øl: Det vil si 49,- for en øl, det samme for et anstendig glass vin. Mat skal det bli etterhvert også, forteller Laurentius. 

– Vi jobber med å «fucke opp» de klassiske, norske vaflene. Hvilket betyr at vi skal fylle dem med noe uventet og skikkelig godt. Vi går for en utradisjonell og fandenivoldsk vri på vafler.

– Men fiskesuppe det bli. Du verden som jeg gleder med til å se folket kose seg her, skyter CEO Jøssing inn.

Konserter i det blå

De fleste musikkinteresserte vet at Skuret er mer enn billig øl, sol uteservering. Før pandemien rakk det vindskeive skuret å etablere seg som en konsertscene i toppsjiktet.

Mr. Sveinung Sundli leverte ubegripelige bookinger med en rekke store band. Bransjefolk klødde seg i hodet og lurte på hvorfor alt fra Datarock og Bjørn Eidsvåg til rap i internasjonal toppklasse fant veien ned til den vindskeive brakka.

Kanskje er svaret nærheten til den eksepsjonelt gode sjømaten på Troll, det lett anarkistiske og tilbakelente mangfoldet av glade kulturkjærringer og gubber, rockere og studenter i skjønn og harmonisk forening.

Eller kanskje ikke.

– Skuret skal selvfølgelig gjenreises som konsertscene. Men nå er det dessverre ikke mulig. I det øyeblikk restriksjonene oppheves, kan jeg love at superboooker Sundli på kort varsel får på plass store musikkopplevelser på Skuret. Men akkurat nå er alt i det blå. Men vi er alltid på hugget og snur oss raskt lover Laurentius.