Hit rømmer ungdommen for sol, sommer og fest

Nyheter: Mest populært blant ungdommer i sommer er reiser til sol-og bad destinasjoner som Mallorca, Rhodos og Antalya.

Mens favorittene holder seg stabile, ser vi en økning i antall reisende til destinasjoner som Bulgaria, Santorini og Thailand. Storbyferie blir mer populært og Barcelona har gått forbi London som den mest populære storbyen for de unge.

– Mange ungdommer vil reise til sol-og bad destinasjoner med venner i sommer. Mallorca er det mest populære reisemålet, tett etterfulgt av Rhodos, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Mens favorittdestinasjonene holder seg stabile, velger flere ungdommer å reise til destinasjoner som Bulgaria, Santorini og Bangkok, som er nykommere på topplisten i år.

– Mallorca og Rhodos er fortsatt favorittene blant ungdommene, men vi ser en sterk økning i antall reisende til Antalya, Bulgaria, Santorini og Bangkok, sier Wolff Andresen.

Ungdommene reiser mer

Ungdommene reiser mer enn de gjorde tidligere. Bestillinger hos Ticket Feriereiser for sommeren 2015 viser en økning på 56 % i antall reisende i aldersgruppen 18-20 år sammenlignet med samme reiseperiode i fjor. Destinasjoner som Barcelona og Bangkok har blitt mer populære, noe som viser at det også blir mer populært med storbyferie og å reise lenger hjemmefra i sommer.

– Det er tydelig at ungdommer mer enn tidligere tiltrekkes av storbyene. De ønsker å shoppe og nyte bylivet med koselige barer og restauranter. I sommer har storbyen Barcelona gått forbi den tidligere favoritten London, og Barcelona er nå den mest populære storbyen blant ungdommer, sier Wolff Andresen.

10 på topp – alle reisetyper, ungdommer

1. Mallorca (1)

2. Rhodos (2)

3. Antalya (7)

4. Bulgaria (ny)

5. Kos (4)

6. Kreta (6)

7. Kypros (3)

8. Santorini (ny)

9. Las Palmas (8)

10. Bangkok (ny)

Etterfulgt av Tenerife og Barcelona