Her åpner Trondheims fjerde vinylsjappe

Nyheter: 2500 plater lagt ut for salg hos Todal Musikk&Hermetikk i Strandveien 37.

Todal Musikk & Hermetikk er en del av gjenbruksfellesskapet Syklus på Svartlamon, og det er boligstiftelsens heltidsansatte snekker som sammen med Nils Todal og de andre i Syklus, har fått orden på lokalene.

– I stedet for en storslått nyåpning, gjorde vi det plutselig. Alt er ikke ferdig ennå, men drøyt to og ett halvt tusen LP og singler i alle sjangere og prisklasser står klar for salg, forteller Nils Todal.

Han åpnet vinylsalget onsdag 22. april fordi det var fint vær og sol:

– Jeg setter ut noen kasser med et utvalg vinyl, så ser folk som går forbi at det er åpent, sier han.

Stjal navnet

– Jeg har solgt og kjøpt vinylplater på marked og messer i mange år. For ett år siden ble jeg spurt av en kompis om jeg ville selge vinyl i hans butikk Banana Moon. Nå har jeg solgt plater der i ett år. Nå er det blitt så mange plater att Banana Moon ble fullt, så jeg måtte finne egne lokaler til platesalget, forteller Nils.

– Butikken heter Todal Vinyl&Hermetikk?

– Navnet har jeg stjålet fra mitt søskenbarn. Han flyttet hjem til hjembygda Todal etter å ha bodd i Trondheim og Oslo i mange år. Han savnet platebutikkene og innvandrerbutikkene i byene, og startet opp en kombinasjon av de to i Todal. Det gikk ikke rundt så navnet Todal Vinyl&Hermetikk ble ledig, sier Nils Todal.

Foreløpig holder Todal Musikk&Hermetikk åpent fredager 15-18, og lørdager 13-16.

Andre vinylsjapper i Trondheim:

All Good Clean Records, Nonnegata 25

Aftermath Music Norway, St. Olavs gate 3

Crispin Glover Record Shop, Olavshallen