Her åpner Trondheims fjerde vinylsjappe

Nyheter: 2500 plater lagt ut for salg hos Todal Musikk&Hermetikk i Strandveien 37.

Todal Musikk & Hermetikk er en del av gjenbruksfellesskapet Syklus på Svartlamon, og det er boligstiftelsens heltidsansatte snekker som sammen med Nils Todal og de andre i Syklus, har fått orden på lokalene.

– I stedet for en storslått nyåpning, gjorde vi det plutselig. Alt er ikke ferdig ennå, men drøyt to og ett halvt tusen LP og singler i alle sjangere og prisklasser står klar for salg, forteller Nils Todal.

Han åpnet vinylsalget onsdag 22. april fordi det var fint vær og sol:

– Jeg setter ut noen kasser med et utvalg vinyl, så ser folk som går forbi at det er åpent, sier han.

Det er fulle hus for tiden, og vi anbefaler sterkt å booke bord på forhånd! Dessverre må vi ofte avvise hyggelige gjester i døren. Ring oss mer enn gjerne, eller send en mail til booking@trollrestaurant.no 😃

Posted by Troll on Måndag 19. juli 2021

Stjal navnet

– Jeg har solgt og kjøpt vinylplater på marked og messer i mange år. For ett år siden ble jeg spurt av en kompis om jeg ville selge vinyl i hans butikk Banana Moon. Nå har jeg solgt plater der i ett år. Nå er det blitt så mange plater att Banana Moon ble fullt, så jeg måtte finne egne lokaler til platesalget, forteller Nils.

– Butikken heter Todal Vinyl&Hermetikk?

– Navnet har jeg stjålet fra mitt søskenbarn. Han flyttet hjem til hjembygda Todal etter å ha bodd i Trondheim og Oslo i mange år. Han savnet platebutikkene og innvandrerbutikkene i byene, og startet opp en kombinasjon av de to i Todal. Det gikk ikke rundt så navnet Todal Vinyl&Hermetikk ble ledig, sier Nils Todal.

Foreløpig holder Todal Musikk&Hermetikk åpent fredager 15-18, og lørdager 13-16.

Andre vinylsjapper i Trondheim:

All Good Clean Records, Nonnegata 25

Aftermath Music Norway, St. Olavs gate 3

Crispin Glover Record Shop, Olavshallen