Hent fikk milliardoppdrag av Røkke

Nyheter: Trondheims-entreprenør skal realisere Kjell Inge Røkkes gigantprosjekt på Fornebu.

Hent AS, som er landets 8. største entreprenør, kaprer det ene prestisjeoppdraget etter det andre:

På Lerkendal er Hent i full gang med å ferdigstille Arthur Buchardts nye storhotell. Oppdraget er verdt 800 mill, og det 75 meter høye signalbygget skal stå ferdig i løpet av 2014.

Et steinkast unna bygger selskapet Trondheim Økonomiske Høgskole, et prosjekt til 290 millioner kroner.

På skrytelista over prosjekter under oppføring står også nytt hovedkontor for Statoil Stjørdal til 230 millioner kroner, Nordlandssykehuset i Bodø til 500 millioner kroner, og Aker Solutions’ nye hovedkontor i Stavanger, til én milliard kroner.

Men det hittil største oppdraget er kontrakten som ble offentliggjort torsdag denne uka: Oppføring av kontor-, nærings- og parkeringslokaler for Fornebuporten – Kjell Inge Røkke og Akers gigantiske utviklingsprosjekt ved den nedlagte flyplassen.

Kontrakten skal gjennomføres som totalentreprise og omfatter 80.000 kvadratmeter. Byggestart er i mars 2013 og har en prislapp på 2,15 milliarder. kroner. Prosjektet strekker seg over tre år og ansvarlig arkitekt er Dark Arkitekter AS.

MILLIARDAVTALE: Adm.dir i Hent AS, Jan Jahren og Torstein Storækre i Fornebuporten.

Ledende senter for olje og offshore

– Vi ser frem til å samarbeide med HENT for å gjøre Fornebuporten til et ledende kompetansesenter for den voksende olje og offshoreindustrien i området. Vår ambisjon er at Fornebuporten blir et unikt kunnskaps- og kontorområde med handels – og servicefunksjoner tilpasset morgensdagens kontorbrukere. Hent er en solid entreprenør som vi har god erfaring med fra tidligere prosjekter», sier daglig leder Torstein Storækre i Fornebuporten.

Fornebuporten vil etter hvert fremstå som en egen «bydel» med kontor, boliger og handel og servicetilbud.

Fornebuporten vil etter hvert fremstå som en egen «bydel» med kontor, boliger og handel og servicetilbud.

– Oppgaven motiverer oss voldsomt og Hent setter stor pris på å få gjennomføre nok et oppdrag for en av våre solide kunder. Vi er sikker på at vi også denne gang sammen skal skape et flott prosjekt med vellykket utgang» sier markeds- og utviklingsdirektør i Hent AS, Knut Alstad.

Fakta Hent AS

Hent AS har hovedkontor i Trondheim og kontorer i Oslo, Ålesund, Hamar og Bergen. Kontorer i Stavanger og Tromsø er under planlegging.
Selskapet har rundt 470 ansatte – 330 i Trondheim
Heimdal Gruppen største aksjonær med 36 prosent.
Heimdal Gruppens gründere, brødrene Steinar og Nils Munkhaugen, sitter begge i styret for Hent AS. Styreleder er Seatex-gründer Bjørn A. Fossum.
Jan K. Jahren er adm. dir i Hent AS og eier 11,5 prosent av selskapet.
Hent AS er en videreføring av Heimdal Entreprenør AS, og var tidligere en del av Heimdal Gruppen – en tilknytning som opphørte i 2009