Henriksen hinket rundt på krykker – fryktet halvt år på sidelinja

Nyheter: Markus Henriksen trodde hele fotballhøsten skulle gå i vasken etter at han pådro seg brudd i foten mot Wolverhampton.

Trønderen har slitt med skader etter overgangen til Hull. 25-åringen innrømmer at han er lei legebesøk.

– Det har vært tøft. Jeg har vært uheldig med skader i Hull, men håper jeg kan legge alt bak meg, sier Henriksen.

Reddet av spesialist

Høstens brudd «stjal» bare tre kamper.

– Etter den første undersøkelsen var det snakk om operasjon og at jeg ville være ute veldig lenge, men heldigvis møtte jeg en spesialist som sa det ville gå seg til i løpet av tre-fire uker. Og heldigvis gikk det så fort som han sa. Det var en stor lettelse, sier Henriksen til NTB.

– Jeg trodde først jeg ville være ute fram til januar, men jeg fikk heldigvis gode nyheter og ting var ikke så ille som vi først trodde. Jeg ble skremt rett etter Wolves-kampen. Da hadde jeg gips og gikk på krykker. Heldigvis var det en mindre skade enn vi så for oss, fortsetter den tidligere Rosenborg-spilleren.

Han har spilt seks kamper for Hull i mesterskapsserien i høst, fem av dem fra start.

– Det har vært utur med skader. Ikke alvorlige, men dumme skader. Jeg røk jo et leddbånd i skulderen og var ute i fire måneder i fjor etter at jeg kom til Hull. Det har vært noe småtterier ofte. Jeg begynner å bli lei. Men å gå glipp av tre kamper nå, vel det kunne vært mye verre, sier Henriksen.

Ba om prat med sjefen

I helgen kom han inn og scoret sitt første mål for sesongen. Etter flere kamper i defensiv posisjon p å midtbanen, valgte Henriksen å ta en prat med manager Leonid Slutskij.

– Det var veldig godt å få en scoring i helgen, spesielt etter en prat med manageren. Spesielt i sommer spilte jeg som offensiv midtbanespiller, men etter en skade på midtbaneankeret vårt, lurte manageren på om det var greit at jeg spilte i den rollen. Det endte med at jeg spilte flere i kamper en dyp rolle enn jeg forventet, sier Henriksen.

– Jeg tok en prat med ham og sa at jeg vil være mer «boks-til-boks»-spiller. Jeg fikk lov til det da jeg kom inn i helgen, og da var det veldig godt å levere.

(©NTB)