Hells Angels klubbhus i Trolla begjært tvangsoppløst

Nyheter: Revisortrøbbel for Trolla Næringspark AS.

I en kjennelse fra Sør-Trøndelag tingrett som ble offentliggjort i dag, går det frem at Trolla Næringspark (Trolla Brug) ikk har meld innt til Foretaksregisteret en revisor som fyller aksjelovens krav innen den fristen som registeret har kunngjort. Det er heller ikke gitt melding om at manglene senere er rettet, heter det i kjennelsen som dermed fastslår at vilkårene for tvangsoppløsning er til stede.

Bobestyrer er advokat Terje Lium i advokatfirmaet Adnor.

Han har så langt ikke besvart trondheim24s forespørsel om ytterligere opplysninger, men har uttalt seg til Adresseavisen, der han hevder at det hele skyldes et misforståelse og at han skal ha et  møte med eierne av selskapet onsdag ettermiddag.

– Tanken er å få det formelle på plass, slik at selskapet kan tilbakeleveres til eierne, sier Lium til avisen.

Våpen og narkotika

Hells Angels klubbhus ”Trolla Brug» ble i 1994  kjøpt av seks HA-medlemmer gjennom eiendomsselskapet Trolla Næringspark for 500.000,- kroner. Selger var den trønderske forretningsmannen og investoren Arne Stokke

Det har vært flere politiaksjoner rettet mot klubbhuset – senest for ett år siden. Da ble det gjennomført en større ransaking og det ble funnet mindre mengder narkotika.

Også i 2010 ble det gjennomført en større razzia av lokalene. Flere personer ble pågrepet etter at bevæpnet politi onsdag skal ha funnet våpen og narkotika. Utenfor lokalene ble folk kroppsvisitert og lagt i jern, før politiet gjennomgikk lokalene. En antatt Hells Angels-sjef skal ha blitt pågrepet i Oslo like før politiet slo til mot HAs lokaler i Trolla. Politiet la lokk på saken, og ville ikke opplyse konkret om bakgrunnen for aksjonen og hvorfor de hadde bistand fra brannvesenets dykkere.

Millionsalg gikk i vasken

Dagens styreleder og daglige leder for Trolla Næringspark er Konrad Christian Ihlebæk. Han er en av de virkelige veteranene i norsk MC-miljø og er en av grunnleggerne av den første Hells Angels-avdelingen i Norge som ble opprettet i Trondheim i 1992. Dette skjedde etter mange år som medlemmer av Rowdies.

I 2006 forsøkte HA å selge eiendommen for 25 millioner kroner. Men salget gikk i vasken. Terra Eiendomsmegling trakk seg fra salgsjobben fordi de fryktet hvitvasking av penger.

Politiet hadde i forkant advarte meglere mot å bistå Hells Angels. De hevdet i media at HA-medlemmene trolig kjøpte eiendommen med penger tjent fra kriminell virksomhet. Dette er imidlertid aldri bevist, men politiet advarte allikevel meglere om at å bistå i et salg av eiendommen kunne bli betraktet som hvitvasking.

Ingen bud kom inn.

Det er ikke første gang Trolla Næringspark AS har revisortrøbbel. De har tidligere ifølge NRK fått anmerkninger om at ”svakheter i selskapets rutiner, internkontroll og dokumentasjon kan ha medført feil i regnskapet”, slik at revisoren ikke har kunnet fastslå om inntektene faktisk stammer fra selskapets utleie av eiendom, eller om de stammer fra annen virksomhet som HA-medlemmene bedriver.