POP UP Galleri Follinglo & Myran
Daglig t.o.m. 11. desember
10.00 – 17.00 (Søndag 11.00 – 16.00) i Jomfrugata 4
I Åhlens gamle lokaler holder kunstnerne Mari Follinglo og Therese Myran utstilling i en tidsbegrenset periode. I motsetning til sine vanlige utstillinger, hvor de bare er å treffe på åpningsdagen, vil de være til stede hver dag.

Torsdag 8.des kl 18: «Natten før julaften»
Førjulsgrøss for voksne, anbefales ikke for barn!
Restaurant Kommandanten på Kristiansten Festning inviterer til premiere på «Natten før julaften», en mørk komeide før høytiden.
Spilles i perioden 8.-17.des.

Torsdag er det premiere på «Natten før julaften», en mørk komedie før høytiden. Spilles på Festningen fram til 17.desember.


Torsdag 8.des + fredag 9.des kl 1930: Juleoratoriet av J.S Bach

Nidarosdomen er stedet når  Nidarosdomens Oratoriekor, Trondheim symfoniorkester og Trondheim vokalensemble under ledelse av dirigent Karen Haugom Olsen.
Årets oppsetning spilles fra Nidarosdomens østre del, og publikum får høre kantate 1-3 og 6.


Fredag kl 19: Saxkollektivet

Ila Brainnstasjon er et av stedene i byen hvor nye bandnavn dukker opp!
Fredag kan du oppleve en gjeng unge saksofonister som alle møttes på kulturskolen for mange, mange år siden og bestemte seg i år for å starte en saksofonkvartett. Musikken de spiller er alt fra julemusikk til ragtime og improvisasjonsstykker.

Saxkollektivet består av Mona Krogstad (tenorsaksofon), Henrik Schanning (altsaksofon), Nora Furre (sopran- og altsaksofon) og Sondre Leonhardsen (baritonsaksofon).


Fredag kl 19: Hvorfor får Bob Dylan Nobel-prisen?
Litteraturhuset, Sellanraa Bok & Bar
På lørdag blir Nobelprisen i litteratur delt ut i Stockholm, uten årets prisvinner Bob Dylan til stede. Han kommer heller ikke til Sellanraa Bok & Bar. Det gjør derimot en av Norges fremste Dylaneksperter, Petter Fiskum Myhr, som til daglig er leder for Olavsfestdagene. Han kan sannsynligvis gjøre rede for hvorfor det er naturlig at Dylan får prisen.

Fredag 9.des kl 22: De Lillos
Høy allsangfaktor og muligheter for mimring når  De Lillos inntar Byscenen fredag kveld.


Lørdag kl 12: Advent på Vitensenteret

Juleverksted, vitenshow, tinnfigurstøping og masse annet å oppleve på Vitensenteret i adventstida.
Åpent lørdag og søndag 11-17.


Lørdag kl 12: Juleallsang med husbandet på Rockheim

Rockheim og husbandet der inviterer alle sangglade til førujulsallsang lørdag formiddag.
Rockheim stiller med dyktige musikere som plukker fram kjente julesanger, fra julekalendere, og annet materiale fra vår rike kulturskatt. (Arrangementet er inkludert i vanlig inngangspris.)

Sanger som Musevisa, Nordnorsk julesalme, En stjerne skinner i natt og Jul i svingen blir å høre og å se på stort lerret, så alle kan synge med på Rockheim lørdag formiddag.


Lørdag kl 14: Absolutt Alpaca – For Folk Flest
Dokkhuset: I høst fyller det heltrønderske Alpaca Ensemble 20 år, og har i den forbindelse laget en jubileumskonsertserie, Absolutt Alpaca, bestående av tre svært forskjellige produskjoner som viser ensemblets allsidighet og sjangerbredde. Med denne produksjonen samarbeider de også med komponist Trygve Brøske og med Per Arne Glorvigen (bandoneon), Unni Løvlid (sang) og Helge Andreas Norbakken (trommer). Et stjernelag av musikere er samlet i Trondheim denne uka.


Lørdag kl 14: «Hva kommer nå?»

Eldbjørg Raknes og Frode Eggen med musikere har siden 2010 spilt denne forestillingen for mange tusen barn og voksne. Lørdag kommer de til Rådhussalen og Trondheim Folkebibliotek.


Lørdag kl 16: Lørdags jazz

ØX Tap Room inviterer igjen til jazzlørdag i kjelleren, noe som har blitt en svært populær happening etter at de åpnet dørene i høst. Gratis inngang!

Levende lørdagsjazz i kjelleren på ØX Taproom.


Lørdag kl 15-17: Amnestys juleverksted

Amnesty International inviterer til et annerledes juleverksted i sine lokaler i Kjøpmannsgata 5, 2etg.
Hvert år i desember skriver tusenvis av mennesker fra hele verden brev til mennesker de aldri har møtt som del av Amnestys Skriv for liv-kampanje. Disse brevene viser solidaritet og gir styrke til mennesker som har opplevd menneskerettighetsbrudd. De skriver også brev direkte til myndighetene i ulike land for å kreve forandring. Et brev kan ignoreres, men tusenvis av brev er vanskelige å overse. Ta en pause fra julestresset, inviter familie og venner og bli med på juleverksted.


Lørdag kl 19: Julero med PUST – seks stemmer

Vår Frue Kirke
Med sine tradisjonsrike julekonserter har juleturnéen med det internasjonalt anerkjente vokalensemblet etablert seg som en viktig førjulstradisjon over hele landet.
I desember fyller PUST opp kirker og konsertscener i Sør-Norge og serverer sin meditative, stemningsfulle og evig beroligende musikk for nordmenn som ønsker julero.

Her et klipp fra da de var med på Beat for beat i 2014:


Lørdag kl 19: Konsert med AMOR

Support: Stina Stjern / Kyrre Laastad
Gråmølna / Trondheim Kunstmuseum
AMOR er en helt ny avant-supergruppe som består av den prisvinnende filmskaperen og musikeren Luke Fowler, den eksperimentelle vokalisten Richard Youngs, Franz Ferdinand-trommis Paul Thomson og Trondheims egen velrenommerte Michael Duch på kontrabass.

Søndag kl 16: Grytekonsert med 2/3 Harakiri Band
Julemarkedet, Torvscenen
Carsten Tourrenc og Eirik Zahl dannet bandet sitt i Barcelona i 2005, til glede for byens bargjester. På Julemarkedet synger og spiller de til inntekt for Frelsesarmeens Julegryte.

Søndag kl 17: Rasmus og verdens beste jul
Olavshallen
Rasmus og hans spellemannsprisvinnende band har laget en juleforestilling for hele familien. Noen omtaler dem allerede som vår tids Knutsen og Ludvigsen, med låter som appellerer til både barn og voksne. Noen av temaene for forestillingen er gul snø, barneskirenn og den uutholdelige ventetiden før man kan åpne julegavene. Sanglever fra Kulturskolen deltar på konserten.

Søndag kl 18: Grytekonsert med Julie Flatmo
Julemarkedet, Torvscenen
Julie Flatmo med band har bakgrunn fra musikklinja ved Orkdal videregående skole. De har gitt ut singelen Visna lauv og spiller en blanding av coverlåter og eget materiale. På Julemarkedet spiller de inn frivillige bidrag til Frelsesarmeens Julegryte.

For flere arrangementer og konserter, ta en titt på TRD Events.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre