Helgeguide: All den jazzen!

Nyheter: Helga preges av jazz og korpsmusikk både ute og inne. Bondens marked og Bryggerekka Bruktmarked er tilbake. For barn anbefales dukkeforestillingen "Tutomaten" på bilioteket.

Oversikten er produsert av midtbyen.no

Festival
Jazzfest 2017
9. mai – 14. mai

Trondheim Jazzfestival, eller Jazzfest på folkemunne, er en av byens største musikalske begivenheter. Den 29. utgaven av festivalen går av stabelen fra 9. til 14. mai, og byr på et storslått program med over 50 konserter fordelt på hele 11 scener. Her kan du oppleve alt fra internasjonale størrelser, europeiske og nordiske stjerner, og selvfølgelig det beste fra det sterke jazzmiljøet som stadig blomstrer i Trondheim by. I tillegg komplementeres programmet med Jazzfest Ute for barn og unge, Gulljazz for eldre, Ulfs Vinbar, apéritifkonserter, jazzhistorisk byvandring, jam sessions og mye mer.

Adgang med festivalpass eller enkeltbilletter til hver konsert.
hver enkelt scene har egne vilkår når det gjelder kapasitet, aldersgrense, adgang med mer.
Se jazzfest.no for billettsalg og mer info. Les mer

Fredag
Klangen av Norge
Byscenen 12.00 

Mange synes lyden av korps er selve klangen av Norge, eller ”tonen av gull og frihet ” som Agnar Mykle skriver det i Lasso rundt fru Luna. Marsjens taktfaste strofer har kastet glans over nasjonenes høytidelige begivenheter i århundrer. Luftforsvarets musikkorps tjuvstarter feiringen av 17. mai med blankpussede instrumenter og blåsere i toppklasse!
Les mer

Fredag
Sommarbandet og giveaways fra Sundsvall
Torvet 12.00 – 14.00

Sundsvall Kommune i Sverige kommer med livemusikk på scenen deler ut is og giveaways og snakker med folk om Sundsvall.

Annonse

Fredag
Nils Berg Cinemascope
Teaterhuset Avant Garden 15.00 

Fire svenske toppmusikere og en prosjektor. Nils Berg med tre medmusikere akkompagnerer stjerner fra fjerne strøk. Den svenske trioen lager magisk tonefølge til ukjente musikere fra You Tube. Sammen med bandet snurrer videofilmer. Blant de ”femte bandmedlemmene” er en helt utrolig sanger fra Afghanistan, en balafonvirtuos fra Mali, en fløytist fra Japan og en dansetropp fra India.
Dette har blitt en uhyre original miks som har fått pressen til å kalle Nils Berg for ”en Fellini innen svensk jazz”. Velkommen til en fantastisk performance i globalismens tid.
Konserten er en del av Jazzfest 2017Les mer

Lørdag
Bondens marked i Trondheim
Torvet 11.00 – 16.00


På Bondens marked kjøper du maten direkte fra produsenten! Du får en unik vare hvor opprinnelse, kvalitet og smak står i sentrum. Kjøttet kommer fra egne dyr, bærene er høstet selv og brødene er bakt i egen ovn. Fordi det er produsenten selv som står for salget, kan du få all den informasjon du ønsker deg om produktet.
Les mer

Lørdag
Bispehaugens utendørs vårkonsert
Torvscenen 12.00 – 13.00

Bispehaugen Ungdomskorps inviterer til vårkonsert på utescenen på Torvet. Med underholdende og morsom musikk ønsker de å bringe den gode vårstemningen til Trondheims folk. Kanskje slår de også til med en marsj eller to, for å sette stemninga til 17. mai!
Les mer

Lørdag
To om Fo
Trøndelag Teater 12.00 

Møt Frode Rasmussen og Hans Petter Nilsen til en samtale om Dario Fo.
Den italienske teaterkunstneren Dario Fo (1926 – 2016) hadde stor påvirkning på det moderne politiske teatret. I Norge er det særlig Frode Rasmussen som er kjent for sitt arbeid med Dario Fo. Mange vil også huske Hans Petter Nilsen sin Mistero Buffo fra 2011. Nå møtes to generasjoner Fo-tolkere til en samtale på Trøndelag Teater. Både Rasmussen og Nilsen vil også gå på gulvet og vise Fo i spill.
Les mer

Lørdag
Barneforestilling: Tutomaten
Trondheim Folkebibliotek 13.00

Tutomaten er en dukkeforestilling av Teater Joker basert på boka av Bjørn F. Rørvik
Tutomaten er historien om kompisene Reven og Grisungen. De har hørt om en maskin som sier tut tut hvis man putter inn ei tomflaske. En sånn maskin vil de også bygge, men den skal være til fulle flasker som de kan drikke opp etterpå. I tillegg til brus vil de også ha andre søtsaker. De lager derfor både sjokoladeskuff, tyggisklaff og kakefat på Tutomaten. Så er det bare å vente… I historien møter vi også Dåsemiklene, Kråka, Kua og Fjompenissen Papp, og alle har en klar formening om denne oppfinnelsen. Tutomaten er en herlig fortelling om vennskap, oppfinnsomhet og ukuelig optimisme. Inngang: Gratis Sted: Barneavdelingen, Trondheim folkebibliotek Arrangører: Trondheim folkebibliotek og Litteraturhuset i Trondheim.
Les mer

Lørdag
Lill Lindfors
Scandic Nidelven 20.00 

Lill Lindfors er intet mindre enn en svensk superstjerne, som formidler sin kunst på fremragende vis. Det er duket for topp stemning denne kvelden. Hun har vært teatersjef, programleder for MGP og ledet en rekke fjernsynsshow i Sverige, England og Frankrike.
Lindfors har også skrevet barnebøker og gjort barne-tv. «En Sån Karl», «Du Är Den Ende», «En man i byrån» og «Sången Han Sjöng Var Min Egen» er bare noen av slagerne fra en utrolig karriere som har vunnet mange gullplater – og gjort henne svært populær også i Norge. De seinere årene har hun gjort mange jazzkonserter og sunget inn nye tonesettinger av svensk-språklig lyrikk, deriblant dikt av Edith Södergran.
Konserten er en del av Jazzfest 2017Les mer

Lørdag
Eurovision Song Contest 2017
Stammen Cafe & Bar 21.00

Stammen viser Eurovision Song Contest på storskjerm og sørger for scoreboards for kvelden. Opplev den glitrende magien sammen med andre.

Stammen will show the Eurovision Song Contest on a big screen and provide scoreboards for the evening. Lets experience that glitter and magic together!
Les mer

Lørdag
Livid + Reggie Got Beats
Livid Jeans 20.00

Reggie Got Beats holder intimkonsert hos Livid Jeans. (foto fra trdevents.)


Hver måned holder Livid Jeans intime konserter med inspirerende band og artister. I denne mai-måneden kan de introdusere Reggie got beats & the RGB Unit med special guest Rohey Taalah.
Onsdag 10. mai slipper Reggie og Rohey singelen «Round & Round», og den offisielle slippfesten finner sted på LIVID. Dørene åpner 20:00.
Billetter koster 50,- og kan kjøpes i døra eller her: http://bit.ly/2p8I2g4
Sjekk ut musikken her:
www.soundcloud.com/reggie2k
www.facebook.com/reggie2k
Les mer

Lørdag
Dårlig Hjort – Påls butikk – Venner
Fru Lundgreen 22.00

Påls Butikk gav ut sitt kritikerroste album «Duft fornuften» i fjor høst og spiller «energisk og dynamisk rock med tydelig punkpreg og særdeles gjennomarbeida og gode tekster på norsk» (terningkast 5 i Romerikets blad 18.10.16). Musikk: https://open.spotify.com/artist/149xv1PbgJAAizjx2FeIYr  Dårlig Hjort er en «æddabædda powertrio» fra Oslo. Alle medlemmene har vokst opp i en stereotypisk Disneyfilm; ingen fedre som stakk av, ingen mødre på trygd, ingen brekte ben, men alltid den ene jenta som slapp unna eller sommerferien med gutta som skulle vart lenger. Musikken gjenspeiler 90-tallets ska(te) og poppunk-kultur. Med skrubbsår på kneet og capsen plassert godt bak frem er Dårlig Hjort en tirade av kleine, men flerstemte, og humoristiske historier. Musikk: https://open.spotify.com/artist/31zFTfIeWaj453YPQ6nQ7Y Inngang: kr. 100,- + avgift. Forhåndssalg på Ticketco.no Les mer

Søndag
Bryggerekka Bruktmarked
Kongens gate allmenning 10.00-16.00


Nå kan du igjen gå på skattejakt mellom bryggene i kjøpmannsgata.
Trondheims største utendørs marked for brukte skatter og hjemmelaget mat og håndverk arrangeres hver søndag til og med 3. september. Stedet er Kongens gate allmenning, den åpne plassen mellom de to bryggene Kjøpmannsgata 25 og 27. Du finner den ved å gå Kongens gate østover, krysse kjøpmannsgata og gå tretrappa ned mot elva. Les mer

Søndag
Omvisning: Gruppe 5
Trondheim Kunstmuseum, Bispegata 13.00 – 14.00

Omvisning i utstillingen Gruppe 5 – Kunsten å bygge et bilde. Gruppe 5 var et kunstnerfellesskap som besto av fem billedkunstnere: Ramon Isern, Lars Tiller, Roar Wold, Håkon Bleken og Halvdan Ljøsne. Med utstillingen Gruppe 5 – Kunsten å bygge et bilde, formidles den kampen som pågikk i Trøndelag på 60-tallet for å fremme det abstrakte maleriet.
Les mer

Søndag
Omvisning i “Det lokales logikk”
Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum 14.00 – 15.00

Se hva som vakte oppsikt da utstillingen åpnet
Det er alltid noe litt «ekstra» å se utstillingen sammen med en omviser. I «Det lokales logikk. Samtidens kunsthåndverk og design fra Polen og Norge» fortelles det om innovasjon og tradisjon, identitetsfølelse og bærekraft.
Les mer

Arrangementene er hentet fra trdevents.no
Les også:
Dette skjer i mai
Program for 17. mai
Her kan du spise 17. mai
Bryggerekka Bruktmarked er tilbake!