Sjekk ut helgas høydepunkter

Nyheter: Mye humor denne helga med Comedy Night på Olavspub og "The best of Revyfestivalen" i Olavshallen. For kidsa er det festivalen Barnas verdensdager som gjelder.

Torsdag: Comedy Night
20.00 på Olavs Pub

Showstart: 20.00
Inngang: 75 kr.

Olavs Pub har skranglet sammen et bra knippe kjente og ukjente komikere i kveld. Blant de mest kjente er vel Martin Beyer-Olsen som er høyt og lavt i humor-Norge: Underholdningsavdelingen, Torsdag kveld fra Nydalen, Berrum og Beyer og Norske Fordommer. Konferansier er selveste Trine Lise. Du har kanskje sett det kritikerroste soloshowet hennes «Æ har rett», eller sett henne på Brille. Hun vant også humorkonkurransen «Den norske humor» på NRK, stemt frem av seerne som landets morsomste. Ellers opptrer:

Mathias Eriksen
Alan Drop
Torgeir Ødegården
Rasmus Kjøsen
Cécile Moroni

Les mer

Torsdag: Dubioza Kolektiv
21.00 på Byscenen

Dubioza Kolektiv (BH) er et band fra Bosnia og Herzegovina kjent for sin moderne tilnærming til hip hop, blandet med reggea, dub, rock og Bosniske folketoner.

Les mer

Fredag: The Best of Norsk Revyfestival
18.00 i Olavshallen

En revy hvor de enkelte numrene er stemt frem og valgt ut av publikum via en egen nettportal. Her får du publikums favoritter fra 30 år med Norsk Revyfestival.

Les mer

Fredag: Premiere på The Mariner
19.00 på Teaterhuset Avant Garden

Teatergruppa Dvell fremfører en improvisert oversettelse av Fernando Pessoas over 100 år gamle stykke, The Mariner. Dvell er en  improvisasjonsteatergruppe bestående av fem kunstnere med base i Trondheim. Sammen bygger de gåtefulle verdener, demonterer dem og bygger dem opp igjen ved hjelp av lyd, poesi, scenografi, eksperimentell tekst, performance og bildekunst.

Les mer

Fredag: Premiere på Tvillingenes dagbok
20:00 på Trøndelag Teater

Tvillingenes dagbok er basert på den ungarsk-sveitsiske forfatteren Agota Kristofs kultklassiker Le Grand Cahier. Ord skaper sterke og levende bilder, noe Kristof var tydelig bevisst da hun skrev boken. Dette kommer også til uttrykk i forfatterens tanker om sin tidligere diktning: «De var fulle av følsomhet og flotte ord. Men jeg ble lei av følelser. Jeg ville bare være ærlig. Følelser er løgnaktige. Jeg stoler ikke på dem».Iscenesettelsen av Kristofs egenartede fortelling er det den prisbelønte regissøren Maren Bjørseth fra Stjørdal som har ansvaret for, sammen med den tyske scenografen Katrin Bombe.

Les mer

Lørdag: Feminalen Debatt
12.00 – 16.00 på Byscenen

Musikkfestivalen Feminalen arrangerer to paneldebatter om kvinners stilling i musikkbransjen. «Hvor er produsenten» og  «Gudmødre i musikkbransjen».Paneldeltakere vil være: Gøril Forbord, tidligere daglig leder for Teknoport, Frida Blomberg Håvardstun, musikkteknologistudent, Siri Øyslebø Sørensen, forsker på kjønn og makt ved NTNU og Are Bergerud, Song:Expo og Tempo. Ordstyrer: Sunniva Skjøstad Hovde.

Les mer

Søndag: Barnas verdensdager i Trondheim
12.00 – 17.00 på Kultursenteret ISAK


Barnas verdensdager er en festival hvor hele familien kan få en følelse av å reise jorda rundt uten å forlate byen. Festivalen er gratis og en en fargerik møteplass med kulturuttrykk fra ulike steder i verden – med verksteder, forestillinger, konserter, mat og utstillinger for barn i alle aldre.

Les mer

Søndag: Feminalen Kino
13.00 på Byscenen


Se den prisbelønte dokumentarfilmen «Dream of Life», basert på 11 års filmopptak fra det fargerike livet til punkartisten Patti Smith. Før konserten kan du høre Kari Harneshaugs tolkning av Smiths låter, gjendiktet til nynorsk av Brit Bildøen, Agnes Ravatn og Ragnar Hovland.

Les mer

Søndag: Emel Mathlouthi med band
20.00 på Byscenen


Da gateselgeren Mohamed Bouazizi satte fyr på seg selv i den tunisiske byen Sidi Bouzid 17. desember 2010, tente han også gnisten for et opprør som bredte seg over Tunisia – og hele den arabiske verden. Bevegelsen er ledsaget av musikere som skaper noe av den sterkeste og mest rørende musikken den arabiske verden kan by på i dag, og Emel Mathlouthi er kanskje en av de aller fremste av dem. Konserten er en del av Transform – Trondheim World Music Festival.

Les mer