Hele Norge oppfordres til å markere pride hjemme og i nabolaget sitt

Nyheter: Oslo Pride og Fri oppfordrer hele Norge til å vise solidaritet og markere pride hjemme, i nabolagene og grendene sine etter skyteangrepet i Oslo sentrum.

– Vi kan fortsatt være stolte og synlige, la oss bare være det i nabolagene med familie, venner og nære, sier leder i Foreningen Fri, Inge Alexander Gjestvang.

Etter skytingen i Oslo natt til lørdag, der to personer ble drept, ble alle arrangementer i regi av Oslo Pride avlyst etter anbefaling fra Oslo-politiet.

#walkwithpride

– Vi oppfordrer hele Norge til å vise solidaritet og markere pride hjemme, i nabolagene og grendene sine, sier leder i Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje.

Oslo Pride skriver i en pressemelding at de har fått tydelig råd og anbefaling fra politiet om at Pride-paraden, Pride park og andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride bør avlyses.

– Oslo Pride anmoder derfor alle som har planlagt å delta på eller se paraden om å ikke møte. Alle arrangementer i regi av Oslo Pride avlyses, heter det i pressemeldingen.

Oslo Pride og Foreningen Fri oppfordrer folk til å dele sine lokale markeringer i sosiale medier med emneknaggen #walkwithpride.

– Vi kan fortsatt være stolte og synlige, la oss bare være det i nabolagene med familie, venner og nære. Vi oppfordrer også alle våre støttespillere og allierte til å ta del i lokale markeringer og vise solidaritet, sier leder i Foreningen Fri Inge Alexander Gjestvang.

Nettavisen har snakket med flere som er uenige i politiets avgjørelse om å avlyse Pride. Noen sier også at de kommer til å samle seg i Oslo for å gå i tog allikevel.