Hedenstad før Celtic-kampen: – Alt er mulig

Nyheter: Rosenborgs Vegar Eggen Hedenstad mener den regjerende seriemesteren har lært før det svært viktige returmøtet mot Celtic i mesterligakvalifiseringen onsdag

Birger Meling ga Rosenborg en strålende start, men Celtic krummet nakken og snudde til 3-1-seier i første kamp i Glasgow.

RBK har en blytung oppgave foran seg i mesterligajakten.

– Det blir en tøff oppgave. Vi merket at Celtic er et bedre lag enn i fjor, men alt er mulig. Vi hadde perioder hvor vi viste hva vi kunne. Vi har fått gjort det vi kan, og vi har lagt en bra plan, sa Vegar Eggen Hedenstad til NTB.

– Celtic scoret på gunstige tidspunkter rett før og etter pause. Hadde vi ledet 1-0 til pause og utover i andre omgang hadde det blitt en helt annen kamp. Hjemme skal vi ha ålreite muligheter, fortsatte elverumsingen.

Trøblete oppladning

Det har stormet rundt Rosenborg og brakka på Lerkendal etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken kun noen dager før første kamp mot Celtic. Rini Coolen ble forfremmet fra akademisjef, men fikk ingen heldig start som RBK-trener.

Hedenstad innrømmer at oppladningen til mesterligakvalifiseringens andre runde ikke har vært helmaks.

– Det har ikke vært ideelt, men spillergruppa er profesjonell og har gjort det beste ut av det. Det har gått fint, sa høyrebacken.

Det er voldsomt press på den regjerende mesteren å kvalifisere seg til europacupspill, selv om nåløyet bare blir trangere og trangere.

– Det er like viktig hvert år. Det er en gulrot, men det er ikke så lett. Det er flere gode lag som virkelig vil videre, og i år er det også lagt til en ekstra runde i kvalifiseringen, men det er dette vi virkelig vil.

Full tropp

Rosenborg hadde alle mann tilgjengelig på treningsfeltet tirsdag, dagen før det braker løs på Lerkendal. Rosenborgs nye trener tror publikum kan vente seg en helt annen kamp enn i første oppgjør.

– Det vil bli en helt annen kamp. Vi må angripe. Det betyr at vi må ta noen sjanser, sa Rini Coolen på tirsdagens pressekonferanse.

– Men vi har alltid sjanser. Vi vet styrken til Celtic, men vi må være realistiske. Vi skal gjøre alt, og være tapre, avsluttet treneren.

Dersom Rosenborg slår ut Celtic av mesterligakvalifiseringen, venter AEK Aten i neste runde. Hovedstadsklubben ble seriemester i Hellas forrige sesong, og kampene spilles 7./8. og 14. august. Ved avansement har Rosenborg hjemmekamp først.

Ved tap mot Celtic må Rosenborg ut i europaligakvalifisering. Der venter den irske seriemesteren Cork City, som spiller hjemme først.

(©NTB)