Rockgiganter i verdensklasse booket til Pstereo

Nyheter: De australske hardrock-gigantene Wolfmother (AU), Honningbarna og SKAAR er klare for Pstereo 2020.

Hittil har Pstereo-festivalen annonsert Gabrielle og The Neville Staple Band (UK). I dag ble det offentliggjort ytterligere tre bookinger fra øverste hylle:

Feite 70-talls riff

Wolfmother har siden den selvtitulerte debutskiva fra 2005 levert raffe riff på høykant, og er et av bandene i retrorock-stallen som virkelig har greid å opprettholde 70-tallets gullstandard innhyllet i ny drakt, skive etter skive. Det er lett å nevne bandet i samme åndedrag som toneangivende helter som både Led Zeppelin og Jethro Tull, og tidvis også Black Sabbath. Med fjellstø referanser i bunn, har Wolfmother på finurlig vis greid å finne opp kruttet på nytt, heter det i en pressemelding fra Pstereo.

Da den australske trioen la verden for sine føtter medio 2000. I tidsspennet 2004-2006 ble hele åtte av bandets låter inkludert i Hottest 100-lista til den australske radiokanalen triple j. Samtidig høstet førsteskiva gode kritikker av publikasjoner som Pitchfork, Entertainment Weekly, og NME, i tillegg til å klatre seg opp på både UK Albums Chart og Billboard 200 i USA.

– Og det er når man ser bandet live at materialet deres virkelig kommer til sin rett, med feite og gjennomkomponerte riff, hylende vokaler og alt som både var fett for femti år siden og er skamfett den dag i dag, heter det i pressemeldingen.

– Norges råeste liveband

Slipp nummer to som ble offentliggjort i dag er norske Honningbarna, som nylig herjet Storsalen med en forrykende liveopptreden: – Et av Norges desidert råeste liveband – om ikke det aller beste – kommer endelig tilbake til Marinen! Åtte år etter Urørt-tittelen har honning-gutta virkelig befestet sin posisjon som Norges beste punkband. Ladet med slagkraftig, samfunnsengasjerte tekster uttrykket gjennom vegg av lyd og ekstremt ekstrovert scene-tilværelse. Ingen kan stå rolig når Honningbarna kjører på, promoterer Pstereo.

Indiepop

Tredje booking som ble sluppet i dag er bandet SKAAR, som på kort tid slått seg opp innen indiepop. Med tre singler inne på P3 sin A-liste, musikk til filmen Battle og med over sju millioner strømminger på debut singelen «Higher Ground» på Spotify er dette intet mindre enn en knallstart på karrieren, I tillegg kan vi legge til hele VG-lista turneen, musikk til Netflix-serie og spillejobb i Chile for å representere Norge under kongefamiliens statsbesøk. Det er planlagt masse musikk i tiden som kommer og en lengre turne i utlandet. Hun ble også nylig nominert til Årets Nykommer på P3Gull – for et talent, opplyser Pstereo.