Her kan du handle second-hand og vintage i Midtbyen!

Midtbyen: Utvalget av second-hand og vintage innen alle kategorier er stort i Midtbyen. Her har vi laget en liten guide som gjør det lettere å dra på skattejakt!

Tekst: midtbyen.no / Sarah Elise Gjemdal

Brukthandleriet Sirkulus

I de gamle bryggehusene i Kjøpmannsgata ligger Sirkulus Brukthandel. Her finner du alt innen klær, tilbehør, kjøkkenutstyr, bøker og det meste du kan putte i kategorien “ting og tang”. I 2. etasje finner du i tillegg et stort utvalg av diverse møbler som kan bidra til å gjøre hjemmet ditt unikt. Om du har gamle skatter på lur kan du levere de i butikken. Butikken er også behjelpelig med å hente og bringe varer til og fra der du bor.

Hva kan du finne her: Klær, småelektrisk, møbler, gardiner, duker, kofferter, bilder og rammer, spill, musikk, pyntesaker og nips, kopper og kar og en stor samling med bøker.

Hvor: Kjøpmannsgata

Fretex Fjordgata

Svært mange kjenner til Fretex-butikkene i Trondheim. En av de fire butikkene i byen ligger i Fjordgata, og her finner du et stort utvalg i klær og pyntegjenstander. Om du selv har små ting og tang du ønsker å donere, kan du gjøre dette i butikken. Hos Fretex kan du også kjøpe gavekort som du kan gi til noen som elsker å gå på skattejakt.

Hva kan du finne her: Klær, bøker, pyntegjenstander, tilbehør
Hvor: Fjordgata

NMS Gjenbruk

Butikken ligger i Sommerveita og betjenes av frivillige. Her kan du finne alt mulig fra porselen til tekstil og møbler. De har ofte kaffe stående på en kanne hvis du ønsker å nippe til en kopp mens du leter deg gjennom serviser, blondeduker og kokebøker. Butikken selger også egenproduserte stearinlys.

Hva kan du finne her: servise, glass, kopper, bilder, bøker og et lite utvalg møbler.
Hvor: Sommerveita

Sarah Panter

På Mercursenteret finner du Sarah Panter; Norges første pantebutikk for klær, sko og tilbehør. Hver mandag, tirsdag og onsdag kan du pante dine egne klær mot penger i butikken. Du får utbetalt 25% av salgsprisen de setter på det de ønsker å kjøpe inn. Ved å være selektive med hva de tar inn, kan du alltid forvente å finne rene, pene og trendy plagg som svarer til sesongene. Butikken retter seg mot et ungt publikum og er det nyeste tilskuddet til bruktbutikker i byen. Den er fresht innredet, og kundeopplevelsen står sentralt. Du ser ikke at butikken består av brukte klær; klærne er nøye sortert med egne avdelinger for dame, herre og treningstøy. Her kan du finne noe for enhver smak og stil, alt til en rimelig penge. Innimellom stativene kan du være så heldig å støte på merkevarer og litt dyrere designerklær.

Hva kan du finne her: jeans, gensere, festplagg, yttertøy, treningsklær, kjoler, sko, vesker, tilbehør for både menn og kvinner.
Hvor: På Mercursenteret, Kongens gate 8

Prisløs

Prisløs er et gjenbrukskollektiv som drar på leting etter vintage og secondhand-klær av god kvalitet. De leter i alle verdens land, blant annet har de vært i Chile, Argentina, Sør-Afrika, Tsjekkia og Finland. Plaggene er fra alle tiår og passer alle kjønn. Prisløs har i de siste to årene hatt en rekke marked rundt omkring i Trondheim, blant annet på Ni Muser, Antikvariatet og festivaler som Pstereo, Klimafestivalen, Heimfestivalen og Jazzfest. Prisløs tilbyr også redesign. De syr blant annet bærenett, gymbager, bomberjakker, rumpetasker, scrunchies og treningsjakker. De syr også om gamle klær med umoderne snitt til mer anvendelige ting. For eksempel kan en gammel kjole bli til et skjørt og en topp. Har du noe du vil få sydd om, er det bare å stikke innom og få et pristilbud.

Hva kan du finne her: Vintage, streetwear, bomberjakker, rumpetasker, fargerike plagg, blomstermønster, scrunchies, skjerf og skinnvesker.
Hvor: Brattørgata 1

Livid Vintage

Livid Jeans er et Trondheimsbasert klesfirma som spesialiserer seg på etisk produksjon av jeans, skjorter og jakker. Fokus på kvalitet forenes med moderne skandinavisk design i deres kule lokaler. Stikker du innom, får du tilbud om en kopp kaffe mens du titter. I kjelleren har de en egen vintage-avdeling, Livid Vintage, med et utvalg håndplukket vintage fra blant annet Paris.

Hva kan du finne her: Levi’s jeans, skjorter, jakker og skinnvesker.
Hvor: Olav Tryggvasons gate 19

Tordenskjold Armoury

Denne butikken er kjent for antikviteter og vintage, og befinner seg i historiske omgivelser. Innehaverne har god kunnskap om gjenstandene du finner her, og deler gladelig historier med deg om du er interessert. I tillegg til å selge brukte møbler, antikviteter og smågjenstander som kopper og glass, holder Tordenskjold Armoury hittegods- og sykkelauksjoner.

Hva kan du finne her: Antikviteter, tekstil, møbler, glass, kopper
Hvor: Fjordgata 32

Transit Trondheim

Transit er en rendyrket bruktbutikk for møbler av alle slag og et møbelmekka for den som elsker det unike og stilige. Her kan du gjøre gode kupp på alt fra moderne møbler til stilige og unike møbler fra andre tiår. Transit fikser, reparerer, re-designer møblene slik du vil ha de, og transporterer møblene til deg. Her kan du gjøre et skikkelig funn, og innrede hjemme hos deg selv med noe som ingen andre har maken til.

Hva kan du finne her: Møbler og interiør
Hvor: Kjøpmannsgata 63