Han blir ny redaktør i Nidaros

Nyheter: Stig Jakobsen (53) er ansatt i stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i avisa Nidaros i Trondheim.

Han kommer til Nidaros fra jobben som publisher i Steinkjer24.

– Jeg har latt meg fascinere av Nidaros, og måten de har lyktes med å få fotfeste i et marked ingen trodde var mulig å penetrere. Sjansen til å få være med på et slikt prosjekt var simpelthen for fristende til at jeg kunne si nei til det. Målet nå blir å få til å bli en enda mer superlokal og relevant avis – som samtidig evner å overraske. Det er mye Adresseavisen, med sin regionale fokus, ikke dekker, så jeg tror det skal være mulig å lage en avis som tilbyr noe annet og nærere, sier Stig Jakobsen, i en pressemelding.

– Spennende

Han var leder for nyetableringen Steinkjer24, og før dette ansvarlig redaktør for iTromsø. Han har også erfaring som redaktør i Bonnier og har jobbet som journalist i flere redaksjoner, blant annet TV2.

Direktør for mediehus i Amedia, Morten Nilsen, er svært tilfreds med ansettelsen av en erfaren toppleder i Nidaros.

– Vi er overbevist om at Stig vil løfte Nidaros og sørge for at at vi tar en sterkere posisjon i et strategisk viktig marked for Amedia. Stig er en stødig redaktør som trives i utfordrerposisjon. Han er strategisk sterk, nytenkende og samtidig flink til å få med seg folk, sier Nilsen.

– Dette er en spennende og god ansettelse som redaksjonsklubben har sett fram til. Avklaringen har mye å si for veien for Nidaros. Vi er glad for at vi får en kompetent redaksjonell leder, og vi ser fram til å bli enda bedre kjent med Stig, sier Kine Tømmerdal.

Arne Reginiussen var redaktør fra oppstarten nyttårsaften 2019 og gikk senere over til rollen som styreleder. Vanja Skotnes Holt tok over redaktørstillingen i 2020, men Holst trakk seg fra stillingen tidligere i år. Det skjedde etter det hun mente var utilbørlig press fra styreleder Reginiussen på redaksjonelle beslutninger som styreleder egentlig ikke skal blande seg i, skrev NTB.