Halverer budsjettet for NTNU storslåtte campus-planer

Nyheter: Regjeringen kutter budsjettet for NTNUs nye campus på Gløshaugen i Trondheim fra 12 til 6 milliarder kroner. Fagmiljøet for kunst og musikk flyttes ikke.

12 milliarder

Prosjektet går ut på å samle NTNUs campus på ett sted i Trondheim, nærmere bestemt ved Gløshaugen. Solberg-regjeringen ga grønt lys til prosjektet, som fikk en kostnadsramme på nær 12 milliarder kroner. I mars varslet Borten Moe at han ønsket å få ned kostnadsrammen, som han mente hadde gått over stokk og stein.

Kuttet innebærer at prosjektet fortsetter med føringer om stram kostnadsstyring, at gjennomsnittlig kvadratmeterpris reduserer ytterligere, og tillegg til at det utarbeides en omfattende kuttliste. Dessuten skal ikke fagmiljøet for musikk (IMU) og Kunstakademiet (KIT) flyttes til Gløshaugen.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er storfornøyd med kostnadskuttene.

– Det er en stor seier for universitetsbyen Trondheim å få den store tunge investeringen som ligger her. Den jevne trønder er nok også fornøyd med å ha en statsråd som bruker offentlige penger på best mulig måte, sier han.

NTNU-miljøene som i dag holder til på Dragvoll, skal få plass ved Gløshaugen. Det nye arealet blir på rundt 91.000 kvadratmeter.