Politiet: Gutten kan ikke klandres for uhellet

Nyheter: Fem personer ble skadd i hendelsen mandag kveld på Mc Donalds på Tiller da en takplate som var fire meter lang og tre meter bred og falt ned i første etasje.

Politiet sikret videomateriale som viser at en gutt hang fra den store takplaten som falt ned på gjestene.

Onsdag utdyper etterforskningsleder Jostein Fagerli ved Gauldal politistasjonsdistrikt overfor adressa.no hva som vises på videoen når den mindreårige gutten tar tak:

– Løfter seg litt opp

– Vi ser på videoen at gutten prater med vennene sine. Han tar tak i takkonstruksjonen og løfter seg litt opp. Beina hans løftes fra bakken kan det se ut som, slik at vekta er i takkonstruksjonen. Han henger i få sekunder før konstruksjonen faller ned, sier Fagerli og påpeker at gutten ikke på noe vis har klatret i konstruksjonen, sier han til avisen.

Politiadvokat Anniken Larsen ved Trøndelag politidistrikt opplyser at gutten først hadde status som mistenkt i saken.

– Men vi ser på videoen at han henger i kort tid før det raser. Han kan ikke klandres, og vi finner det mer riktig at han har status som fornærmet i saken, sier hun.

Politiets krimteknikere og en person med byggteknisk kompetanse var tirsdag i restauranten for å undersøke konstruksjonen.

Rundt 20 gjester var på stedet da konstruksjonen løsnet fra taket mandag. Fem personer ble skadd og tre ble fraktet videre til St. Olavs hospital. Ingen av dem med alvorlig skader. Gutten som hang i konstruksjonen er en av de skadde, men han ble ikke sendt til sykehus.