I slutten av januar ruller EMI ut markedsførings-maskineriet da den tidligere frontfiguren i Gåte lanseres som soloartist.

Med Gåtes braksuksess frisk i minne – både i inn og utland – og en debutplate som solgte over 40.000 eksemplarer, har EMI forventninger til hva Sundlis klokkeklare stemme kan synge inn av salgstall:

– Vi har stor tro på at Gunnhild kan nå ut til fanbasen som i sin tid fulgte Gåte, sier EMIs salgssjef Aslak Klever, til Næringslivsavisa.

Den tidligere frontfiguren i Gåte har nå havnet i samme stall som Åge Aleksandersen, Dumdum Boys, Marit Larsen, Hellbillies, Morten Abel og Madrugada.
Klever i EMI holder kortene tett til brystet og ønsker ikke å uttale seg om detaljer rundt lanseringskampanjen eller selskapets forventninger til salgstall.

Den 25. januar slippes soloalbumet Tankerop.

Med Gåtes braksuksess frisk i minne – både i inn og utland – og en debutplate som solgte over 40.000 eksemplarer, har EMI forventninger til hva Sundlis klokkeklare stemme kan synge inn av salgstall

Magefølelsen sa ja

– Magefølelsen sa klart og tydelig i fra om at dette skulle jeg begi meg ut på. Det er litt skummelt, men mest av alt så er det riktig, sier Gunnhild Sundli.

– Jeg visste ikke om jeg noen gang skulle lage noen plate igjen etter årene med Gåte, men så kom skrivetrangen – og jeg begynte å skape noe eget, sier hun.

Hun har brukt flere år på å bli ferdig, finne tilbake til seg selv etter at Gåte-eventyret tok slutt og hun selv var utslitt.

Tankerop viser hele spekteret fra Gunnhilds dagbok. Savn, ensomhet, frustrasjon – men også lidenskap, kjærlighet og ømhet. Hennes innerste tanker har blitt til sanger.

Den røde tråden er Gunnhilds klokkeklare stemme, de svært personlige tekstene. Det musikalske bakteppet er produsert av Jostein Ansnes og Magnus Børmark.

PS: EMI er ett av verdens største og eldste plateselskaper. I den norske stallen finner du blant andre Åge Aleksandersen, Susanne Sundfør, Marit Larsen, Henning Kvitnes, Hellbillies, Madrugada, Dumdum Boys, Morten Abel og Halvdan Sivertsen. På den internasjonale artistlisa finner du blant andre The Beatles, Pink Floyd, David Bowie, Katy Perry, Robyn, Coldplay, David Guetta, Swedish House Mafia, Roxette, Kim Larsen, Alice In Chains, LCD Soundsystem, Jane’s Addiction, Kate Bush, Peter Gabriel og Iron Maiden m.fl.