Gullsmedraner dømt til flere år i fengsel

Nyheter: En 42 år gammel mann er dømt til fengsel i fire år og to måneder for det væpnede ranet av Gullgalleriet i Trondheim i februar.

Mannen som er både serbisk og bulgarsk statsborger, ble også dømt til å betale 104.326 kroner i erstatning til Eika forsikring AS og 10.000 kroner til Gullgalleriet, skriver Adresseavisen.
Ifølge dommen bestemte mannen seg å begå et ran fordi han hadde behov for penger. Retten mener ranet var planlagt. Domfelte hadde blant annet sittet på Work-Work i forkant av ranet. Inne i butikken skal han ha holdt en gasspistolen i den ene hånden og ropt «I want diamonds».

Stort utbytte

Det var flere ansatte på jobb da ranet skjedde 5. februar., men ingen kunder var til stede da mannen dukket opp og truet de ansatte med en pistollignende gjenstand.

Han stakk deretter av med et stort utbytte – både diamantringer i gull, smykker og øredobber. Verdiene er anslått til 488.000 kroner i dommen.

Mannen erkjente straffskyld for samtlige forhold. Forsvarer Tore Angen sa senest i forrige uke at hans klient hevdet at han var uskyldig, ifølge Adresseavisen.

Ifølge dommen er mannen tidligere domfelt i Sverige og Danmark for lignende kriminelle handlinger. Han ble blant annet dømt for grovt ran i 2000.

(©NTB)