Politiet jakter på raner med pistol i Trondheim

Nyheter: En gullsmedforretning ble mandag ranet av en mann som truet betjeningen med en pistol. Mannen fikk med seg varer av ukjent verdi, opplyser politiet.

PS. Saken oppdateres
Gullsmeden er Gullgalleriet i Munkegata.
Raneren beskrives å være om lag 180 centimeter høy, og var iført mørkeblå boblejakke, lue, skjerf og bukse med logo på låret, og skal ha dekket til ansiktet sitt under ranet. Gjerningsmannen hadde også en veske med seg.
– Han var lys i huden og snakket engelsk. Han truet med en pistol, og fikk med seg gods av ukjent verdi, opplyser Trøndelag politidistrikt på Twitter like etter klokken 18 mandag kveld.
– Det vi er interessert i om publikummere i Trondheim kan gjenkjenne han som vi har beskrevet. Da ber vi om at de ringer politiet omgående, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen til VG.
– Mannen forlot stedet til fots, uvisst i hvilken retning. Politiet ber om at vitner ringer ved mulige observasjoner, opplyser Trøndelag politidistrikt.

Sperringer

Politiet har satt opp sperringer ved gullsmedforretningen på hjørnet av Olav Tryggvassons gate og Munkegata:

– Alt av ressurser er satt på saken, og vi har også kalt inn ekstra mannskaper, men det er foreløpig svært lite jeg kan fortelle. Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, sier krimvaktleder Johan Aae hos politiet i Trondheim til Adresseavisen.

Det var tre ansatte på jobb da gullsmeden ble ranet. Gjerningsmannen ansees ikke som farlig for den øvrige befolkningen, da han målrettet gikk etter verdier. Bevæpnet politi  utstyrt med hunder, skuddsikre vester og hjelmer jakter på gjerningsmannen.

(©NTB)