Gullfrosker, miljøvern og jazz for barn på teater i helgen

Nyheter: -"Gullfrosken" er noe så sjeldent som en interaktiv konsertforestilling der barna selv får være med å påvirke handlingen, sier Anne Kari Risom Olsen ved Teaterhuset Avant Garden.

Lørdag og søndag blir det en annerledes, visuell og musikalsk eventyrfortelling for barn på Teaterhuset Avant Garden.

– «Gullfrosken» er en spennende kombinasjon av eventyr og miljøspørsmål, en levende teaterforestilling der barna selv får ta del i det som skjer, forteller presseansvarlig Anne-Kari Risom Olsen ved Teaterhuset Avant Garden.

I «Gullfrosken» møter vi en liten frosk som bor langt inne i regnskogen sammen med moren sin. En dag samler ordføreren det store froskerådet til et viktig møte: Kongen i landet hugger nemlig ned regnskogen og er i ferd med å ødelegge livet som bor der. Den lille gullfrosken får det ærefulle oppdraget å stanse kongen, slik at dyrene får skogen sin tilbake.

Men hvordan skal han klare det?

Her kan du få flere tips til kulturhelgen i Trondheim

–Bakgrunnen for forestillingen var våre egne spørsmål knyttet til miljøvern og regnskogen spesielt, forteller scenekunstner og regissør Lene Helland Rønningen fra Trondheim.

Sammen med produsent og daglig leder Nina Bjørklund driver hun Fabularium Produksjoner, som ble etablert i 2014, samme år som «Gullfrosken» ble produsert.

Forestillingen har siden vært på turne flere steder.

Ett av grepene de ofte jobber med er interaktivitet for barn, som også er sentralt i «Gullfrosken»:

–Barna inviteres med opp på scenen for å komme nærmere det som skjer, og slik får de være med å påvirke historiens dramaturgi, musikk og scenografi, forteller Rønningen.

Forrige helg hadde teaterkompaniet premiere på sin nye barneproduksjon «Kloden rundt på 29 bokstaver», men denne helgen blir det altså gjensyn med deres interaktive teaterkonsert «Gullfrosken» på den lille intimscenen i Olav Trygvassons gate.

–Hvert andre sekund forsvinner et område på størrelse med en fotballbane fra verdens regnskoger. I «Gullfrosken» får publikum møte en liten frosk som forsøker å redde hjemmet sitt fra avskoging, forteller hun.

Hvert andre sekund forsvinner et område på størrelse med en fotballbane fra verdens regnskoger.

–»Gullfrosken» passer for alle engasjerte barn mellom fem og ti år, forteller Risom Olsen men understreker at både små og store sammen vil ha glede av temaene som tas opp:

Truet regnskog og dyrearter, menneskelig overflod og mot til å si ifra.

–Noen av landets beste jazzmusikere er også svært delaktige i denne produksjonen, sier presseansvarlig Risom Olsen ved Teaterhuset Avant Garden.

«Gullfrosken» av Fabularium Produksjoner. Foto: Theodor With

Bergmund Skaslien på fiolin og Tone Åse på diverse instrumenter og sang er med på scenen sammen med skuespiller Andreas Medbøe Thoresen.

«Gullfrosken» spilles lørdag kl 12.00 og søndag kl 14.00.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre