Gründere vil fylle Clarion-hotellet på Brattøra med småtroll

Nyheter: Tonje Renate Leira (27) og Linn Bringedal (24) starter landets første barn- og foreldremesse. Over 100 utstillere skal fylle Clarion-hotellet på Brattøra.

Har du barn, vet du at det står en gigantindustri parat  for å dekke familiens behov. Til tross for det, finnes det ingen publikumsrettet salgsmesse i Norge.

Nå ser den første dagens lys i Trondheim i vinterferieuka.

Småtroll-messa retter seg først og fremst mot publikum, og de unge gründerne jobber nå med skape to dager med shopping, kultur og opplevelser for familier med barn fra 0-6 år

– Vi er godt i gang med salget og har allerede samlet 20 utstillere fra hele landet. Så vi kan fastslå at messe blir det, sier Tonje Renate og Linn til Næringslivsavisa.

Målet er å trekke til seg 5000 besøkende over to dager og sist men ikke minst skape sine egne arbeidsplasser.

Stua er for tiden gjort om til hjemmekontor:

– Å være grunder er tøft, du har jo aldri fri. Men det er artig å holde på med noe du brenner for og har laget selv, sier Leira.

Tonje Renate har jobbet med salg i flere år og sa opp sin faste jobb i mai. Selskapet eier hun 50/50 sammen med forretningspartneren, Linn Bringedal som til daglig jobber som ingeniør i en kjemibedrift på Lade.

– Forhåpentlig vis blir dette en messe vi kan gjenta år etter år, på flere tidspunkt, men det er her vi begynner her, sier Tonje Renate.

Å være grunder er tøft, du har jo aldri fri. Men det er artig å holde på med noe du brenner for og har laget selv

Stor industri

– Barneindustrien er gedigen. Det er jo litt stygt å si det, men gravide er jo nesten «over grensen» når det kommer til det å søke informasjon. Du kan nesten ikke google en ting uten at det dukker opp et babyforum på nettet.

De to gründerne kan fortelle om positive tilbakemeldinger fra leverandører, nettopp fordi det ikke finnes noe tilsvarende i Norge. For noen år tilbake ble det arrangert en tilsvarende messe i Oslo, men den er avviklet:

– Forhandlermesser finnes det flere av, men dette er en salgsmesse – hvor leverandørene kan selge direkte til kunden, sier jentene, som tror det er grunnlag for å arrangere messa to ganger i året, etter mønster fra Stockholm.

Mer info om småtrollmessa: www.smatrollmessa.no

Samarbeider med humanitær organisasjon

–  Småtrollmessa støtter organisasjonen  Amadia International, som er en humanitær organisasjon startet av ei «trønderpie». Barna kan kan ta med seg klær og utstyr ned til messa, hvor Amadia tar det imot, og sender det til andre land. Når det er fremme, poster Tina bilder på bloggen sin og nettsiden.  Alle burde sjekke ut hva denne jenta har satt i gang, sier Tonje Renate Leira.

Sjekk utwww.varmesmahjerter.no