Gravid kvinne som døde, fikk forsvarlig helsehjelp

Nyheter: Helsetilsynet har konkludert med at en gravid kvinne som døde uventet på Sykehuset Levanger i januar, fikk forsvarlig helsehjelp.

Politiet og Helsetilsynet ble varslet etter at 38 år gamle Anne Charlsen Øverkil og hennes ufødte barn døde på Sykehuset Levanger 29. januar.

annonse

Ferdig etterforsket

Kvinnen var innlagt på sykehuset i tilknytning til svangerskapet, og det ble bekreftet at det ufødte barnet var dødt før kvinnen døde.

Nå har Helsetilsynet konkludert med at kvinnen fikk forsvarlig helsehjelp, skriver  Innherred. Tilsynssaken mot Helse Nord-Trøndelag er dermed avsluttet.

Politiet er også ferdig med sin etterforskning av hendelsen, men Statsadvokaten skal gå gjennom saken for en endelig vurdering.

Sykehuset Levanger fikk status som mistenkt kort tid etter dødsfallet, men i sommer, etter at den endelige obduksjonsrapporten var klar, bekreftet politiet at mistanken var svekket.

Politiet har ikke gått ut med dødsårsaken.

En gravid kvinne døde uventet på Sykehuset Levanger i januar. Ifølge Helsetilsynet sto ikke livet til å redde, og tilsynssaken konkluderer med at hun fikk forsvarlig helsehjelp. Foto: Gorm Kallestad / NTB