– Giske har stått rettsløs i hele prosessen

Nyheter: Leder i Trøndelag Arbeiderparti, Karianne Tung, sier det har vært en umenneskelig byrde for Trond Giske. Hun er sint og lei over hele prosessen.

– Trond setter hensynet til familien og partiet først. Jeg skjønner godt at dette har blitt altfor vanskelig å stå i for Trond og familien hans. Det har vært en umenneskelig byrde for ham og de nærmeste. Trond har så å si stått rettsløs i hele prosessen uten mulighet til å forsvare seg. Det gjør meg egentlig både sint og lei meg, sier leder i Trøndelag Arbeiderparti, Karianne Tung, til NTB.

– Må ryddes opp

Nå håper hun at varslersakene blir håndtert riktig og at det ryddes opp.

– Partiet kan ikke fortsette å bli preget av maktkamp slik vi har sett de siste dagene, sier Tung.

Også Ståle Vaag i Trøndelag Ap sier til NTB at det har vært umulig for partiet både sentralt, regionalt og lokalt å sette politisk dagsorden slik situasjonen har vært.

– Partiet må nå få all fokus på politikken igjen, og Tronds beslutning om å gå av som nestleder er et steg i den retning. Når det gjelder den øvrige ledelsen i partiet, har jeg tillit til at de vil utføre sine plikter, som medlemmene har satt dem til å gjøre, på en tilfredsstillende måte, sier Vaag.

Han mener Giske ikke hadde noen vei utenom å trekke seg slik saken har utviklet seg.

– Det eneste rette for alle parter var nå at han trakk seg som nestleder på permanent basis. Dette av hensyn til varslerne, seg selv, familien og partiet, sier Vaag.

Trist og leit

Ordfører Rita Ottervik (Ap) i Trondheim, sier hun har forståelse for at Trond Giske trekker seg som følge av at presset på ham og familien har blitt for tungt.

Ottervik sier til Dagens Næringsliv at hun har forståelse for at Giske opplever at presset på ham og familien er blitt for tungt over lang tid og at han derfor velger å trekke seg.

–Med det gir han også partiet mulighet til å gå videre med viktig opprydding i og rundt stortingsgruppen slik at vi kan få i gang viktig politisk arbeid igjen, sier hun.

Flere andre Ap-topper fra Trøndelag uttrykker også sympati for den tidligere nestlederen.

– Jeg syns dette er trist og leit, både for Trond og partiet. En dyktig politiker, som vi så gjerne skulle hatt med i det viktige arbeidet framover. Har full forståelse for at han nå ikke lenger makter å stå i denne stormen, både med hensyn til familien, seg selv og partiet, skriver stortingsrepresentant Jorodd Asphjell fra Sør-Trøndelag Ap i en tekstmelding til Trønder-Avisa.

Fylkespolitiker May Britt Lagesen fra Steinkjer håper Giske nå får ro.

– Nå må Trond og familien få være i fred. Han begrunner sin avgang med de belastningene og de harde medietrykket han i lang tid har stått i er blitt for stor, både for han selv og familien. Mitt ønske er at mediene nå respekterer dette, skriver hun i en tekstmelding til samme avis.