Girl in Red rykker inn på Pstereo i 2022

Nyheter: Trondheim-festivalen Pstereo kan skilte med den første offentliggjorte konserten for Girl in Red i 2022.Hun rykker inn på Marinen bare to måneder etter at hun skal varme opp for Billie Eilish på O2 Arena i London.

Stolt

Kim Aasli, bookingansvarlig i Pstereo, er utrolig stolt av at Girl in Red kommer til neste års festival, som både i år og i fjor måtte melde koronapass. Men i 2022 feires 15-årsjubileum for byfestivalen.

Musikalsk queerikon

– På kort tid har hun blitt et musikalsk queerikon, samtidig som musikken hennes blir nevnt i samme åndedrag som de største internasjonale, kvinnelige artistene. Både Billie Eilish og Taylor Swift har lovpriset henne, og det er ingen tvil om at verden kommer til å se og høre mer av henne fremover, sier Aasli.

Festivalsjef Bård Flikke beskriver Girl in Red som Pstereos mest etterspurte artist. Marie Ulven, som hun egentlig heter, opptrådte der i 2019.

– Det var ingen tvil om at vi hadde med et talent å gjøre da vi klinte opp girl in red på festivalplakaten til Pstereo 2019. Vi visste at Marie Ulven skulle nå langt i sin musikalske karriere. At hun skulle bli et såpass skinnende skudd på den internasjonale stjernehimmelen på så kort tid var det imidlertid vanskelig å spå, heter det i pressemeldingen fra festivalen.

DumDum Boys var første navn ut på plakaten til 2022-utgaven, og får nå følge av Girl in Red og også australske Wolfmother, som ble offentliggjort samtidig.