Strandveien Auto girer om og blir Porsche-forhandler

Nyheter: Bevegelser i byens bilbransje: Strandveien Auto mister BMW, men klinker til som Trondheims første forhandler av Porsche.

Samtidig gjør Sullandgruppen sitt inntog i byen, i samarbeid med Maskinagentur, som gjør storsatsing på nytt anlegg.

Sullandgruppen gjør inntog i Trondheim i samarbeid med Maskinagentur og gjør storsatsing på nytt bilanlegg på vestre Rosten. Sulland blir samtidig ny BMW-forhandler etter at Strandveien Auto ikke fikk fornyet sin kontrakt.

Strandveien Auto uttrykker i dag i en pressemelding at de ikke er særlig fornøyd med å miste BMW, men trekker følgende nyhet opp av hatten: De blir byens første forhandler av Porsche.

– Ansatte og eier er lei for denne situasjonen, men nå tilfører vi Porsche, som vi har stor tro på. Porsche Center Trondheim vil bli en egen avdeling med dedikerte medarbeidere, sier daglig leder Bjørn Krogstad, som understreker at Strandveien Auto fortsatt vil satse for fullt på Mazda og Hundai.
Strandveien Auto har gått som en kule i 2012 og hadde en omsetning på 300 millioner og leverte et resultat på 7 millioner. Pr mars 2013 har Strandveien økt omsetningen ytterligere med 25 prosent og nær doblet resultatet sammenlignet med samme periode i 2012.
Maskinagentur satser

Byens nye BMW-forhandler blir nå Sullandgruppen, Maskinagenturs samarbeidspartner, som i lang tid har jobbet med å finne en partner for å utvikle eiendommen Vestre Rosten 83 på Tiller.
Bygget er i dag på 20 mål tomt og 6.700 m2 gulvflate. Eiendommen er nå solgt til Sulland Gruppen som eies av Arvid Sulland og familie, som i fjor omsatte i fjor for 2,2 milliarder kroner på 22 selskaper, hvorav 15 er bilforhandlerselskaper.

Avtalen med Sulland medfører at de utvikler eiendommen og lager en ny Opel butikk på ca. 3.000m2 med tilbygg og renovering i de gamle lokalene.

Sulland Gruppen har ambisjon om å begynne med bilvirksomhet i eiendommen i løpet av høsten i 2013.

– Det viktigste for Mølmen-familien, som eier Maskinagentur, er å skape et attraktivt bilmiljø for Maskinagentur og Opel og ikke sitte med eiendommen. De har i de siste årene investert betydelig i bil og har nå bilbutikker både i Stjørdal, Verdal og Steinkjer i tillegg til Trondheim. Samlet omsatte de i fjor for 300 millioner kroner og solgte 1.200 biler – det meste Opel.

Konsernet har 90 ansatte og selger bilmerkene Opel, Chevrolet, Suzuki, Nissan, SsangYong og Isuzu, opplyser Knut Brandrud, daglig leder i Maskinagentur i Trondheim.