Gir grønt lys til byggestart for NTNUs nye campus

Nyheter: Regjeringen gir grønt lys og 178 millioner i statsbudsjettet neste år til byggestart for NTNUs nye campus. Rammen på hele prosjektet er 6,6 milliarder kroner.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kom med kunngjøringen under et besøk på NTNU i Trondheim søndag ettermiddag. Sammen med ham var nyutnevnt forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp).

– Nå går regjeringen i gang med campussamlingsprosjektet på NTNU, sa Støre til stor applaus fra de fremmøtte.

Det bevilges 178 millioner kroner i 2024, totalrammen er på 6,6 milliarder kroner.

Statsminister Jonas Gahr Støre og forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (t.v.) møter pressen på NTNU. NTNUs rektor Anne Borg (t.h.). Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Satse på kompetanse

– Jeg vil si at i en tid hvor vi er veldig varsomme med hvordan vi bruker samfunnets ressurser, vil jeg gratulere NTNU med at dette er et prosjekt som vi kan gå i gang med nå, sa Støre.

– Noe av det beste vi kan gjøre, er å satse på kunnskap og kompetanse for kommende generasjoner, la statsministeren til.

Planene om en storstilt utbygging av Universitetet i Trondheim har vært planlagt i årevis. Prosjektet går ut på å samle NTNUs campus på Gløshaugen i Trondheim, med unntak av fagmiljøene for kunst og musikk.

Prosjektet halvert

I fjor besluttet regjeringen å kutte budsjettet for prosjektet, fra 12 til 6 milliarder kroner. Etter dette har prosjektet vært gjennom en ekstern kvalitetssikring, opplyser prosjektdirektør Hanna Jones ved NTNU til NTB.
Hun mener prosjektet de nå ønsker å gå videre med, er realistisk. Hun sier de har kuttet ut en del ombygging på kompliserte tomter som lå i det opprinnelige prosjektet.

– Vi klarte å beholde kjernen i prosjektet, som er flytting av de samfunnsvitenskapelige og humanistiske miljøene sammen med tekniske miljøene, sier hun.

Utbyggingen skal være ferdig i 2030.

(©NTB)