Ga seg på topp med 5 bord, nå starter de ny restaurant på Brattørkaia

Nyheter: Gjengen bak den legendariske, nedlagte restauranten 5 bord kvesser kokkeknivene og starter restaurant på Brattøra.

Andreas Espnes (hovedbildet) Leif Karlsen, Thomas Borgan og Robin Wold står bak den nye storsatsingen på Brattørkaia, som blant annet innebærer restaurantåpning i januar hvis alt går på skinner.

Espenes og Borgan (sistnevnte forøvrig nygift med Bulas Renée Fagerhøi)  stod bak den superambisiøse gourmetrestauranten 5 bord, som la ned driften for fem år siden.

LES MER: 5 bord – en stjerne på restauranthimmelen

Restauranten 5 bord høstet lovord fra internasjonal matpresse, var et lokalt matmekka for byens foodies og hadde også en seriøs satsing på vin gående. Det amerikanske vinmagasinet Wine Specator ga vinkjelleren hedersbetegnelsen «Best of Award of Excellence» – ikke hverdagskost i Trondheim for fem år siden.

Navnløs restaurant

Motoren i nysatsingen er Contrast catering, som blant annet driver kafedrift på Sverresborg og Ringve. På Brattørkaia skal de drive kantina i Pcw-bygget, i tillegg til restauranten som så langt ikke har fått et navn.

Borgan forteller til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR) at det bli snakk om 50–60 spiseplasser, i tillegg til bar og utendørsservering.

Profilen vil ikke bli like eksklusiv som på 5 Bord, men Borgen forteller at menyen blir stram og at tilnærmingen til mat blir leken. Vin og coctails blir det så klart, og gjestene skal slippe å ha prestasjonsangst, ifølge Borgen.

Gleder oss ekstremt

– Vi gleder oss ekstremt til å komme i gang her nå, er gjengen enig om.

Brattørkaia er midt i en rivende utvikling. Når de nye byggene står ferdig, vil det –  Pirsentret inkludert være om lag 6000 arbeidsplasser og studentplasser i nærområdet. I tillegg passerer cirka 8000 personer daglig til og fra hurtigbåtterminalen, ifølge Adresseavisen.