Nå er Gåtes supergitarist tilbake i bandet

Nyheter: Magnus Børmark returnerer, samtidig som Katrin Frøder trekker seg ut av Gåte.

For Frøders del blir kombinasjonen av fullt bandmedlemsskap med både solokarriere, låtskriving og produsering, for omfattende til at det lar seg gjennomføre.

Det går frem av en pressemelding sendt ut klokken 0900 i dag.

Gåte vil med dette være en trio bestående av Gunnhild og Sveinung Sundli, og Magnus Børmark. Livebesetningen vil i tillegg bestå av Jon Even Schärer på trommer og Mats Paulsen på bass.

Stor scene, mange folk

– Jeg ventet i det lengste med å trekke en gitarist inn i nye Gåte, sier Sveinung Sundli, til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Sundli sier han ville ha med Magnus, men at han ikke hadde rom så lenge han hadde hovedfokus på sitt band 22 og stadig flere engasjementer som teaterkomponist.

– Det er jo stas å kunne formidle musikk på en stor scene for mange folk med den fine gjengen her. Klart det fristet, sier Magnus til avisen.

Det løsnet da Mats Paulsen, som han spilte i band sammen med like etter at Gåte ble oppløst, og som utviklet seg til 22, takket ja til Sveinung og Gåte:

– Mats var hundre prosent dedikert. Da ble det annerledes. Mats er en av mine beste venner, er en utrolig bra bassist og vi spiller så bra sammen, er som lim musikalsk. Det blir jo lettere for oss å koordinere spilling med 22 også, når vi har også Gåte felles, sier Magnus, til Adresseavisen.

Eksklusiv klubbturné

«Stolt Solvår» som slippes 6. oktober blir Gåtes første nye låt på 12 år. Låten er skrevet av Knut Buen, Katrin Frøder og Gåte.

Dette vil bli den første smakebiten fra den kommende EP-utgivelsen ”Attersyn”, som slippes 3. november. Et nytt album er ventet i april 2018.

I februar legger bandet ut på en svært eksklusiv klubbturné, der de vil besøke følgende steder:

08.02 – Bergen, USF Verftet10.02 – Trondheim, Byscenen16.02 – Oslo, Rockefeller

Billettsalget starter fredag 29. september klokken 09.00