Gåte varsler norgesturné og ny musikk

Nyheter: Gåte varsler norgesturné til høsten, og lover «et storslått show» der de også vil fremføre nytt materiale fra sin kommende utgivelse.

Konsertrekken, som starter 19. oktober på Røros og tar dem til Hamar, Rockefeller i Oslo, Trondheim, Stavanger, Haugesund, Bergen – samt Aarhus og København, blir ifølge pressemeldingen Gåtes største produksjon noensinne.

Har drømmer

Siste nye studioalbum fra Gåte kom i 2021 med tittelen «Nord», og bød på et nakent og akustisk lydbilde, som ifølge Gunnhild Sundli var gruppens forsøk på å vende tilbake til røttene og komme nærmere kjernen.

– Men vi har ingen planer om å gi ut flere album i overskuelig fremtid med akustisk preg. Vi har drømmer og store visjoner for Gåte. Det vi kan si sikkert er at neste album denne gangen blir langt fra akustisk, sa Gunnhild Sundli til NTB i forbindelse med «Nord»-slippet.

Gåte dukket opp på scenen i 1999 med det anmelderne mente var en oppfinnsom blanding av tradisjonell, norsk folkemusikk og rock. Debutalbumet «Jygri» kom i 2002 og innbragte Spelemannpris for beste nykommer.