Gåte spiller foran 8500 i MGP: – Jeg kjenner i hvert fall 7500 av dem

Nyheter: Teksten til Gåtes MGP-låt «Ulveham» har fått mye oppmerksomhet i det siste. Lørdag står bandet på scenen i finalen, og det på hjemmebane i Trøndelag.

annonse

Kulokk

Låten baserer seg på en gammel kulokk, og tekstlinjene er hentet fra en 1000 år gammel middelalderballade. Nå har bandet en nyskrevet tekst til finalen.

Dagen før finalen ble den nye versjonen av låten sluppet.

– For Gåte er der viktig å bevare og videreføre elementene fra tradisjonell norsk folklore og folkemusikk. Det er et speil fra fortiden som forteller oss noe dypere om hvem vi er som et folk og hva som binder sammen i et fellesskap, sier vokalist Gunnhild Sundli i en pressemelding i forbindelsen med lanseringen.

annonse

Aldri spilt der

Finalen i Melodi Grand Prix lørdag går i Trondheim Spektrum. Og selv om bandet kommer fra trondheimsområdet, har de aldri spilt på akkurat dette stedet. Arenaen rommer 8500 tilskuere.

– Det blir ganske mange kjentfolk i salen, sier Sundli til NTB etter prøvene torsdag.

– Jeg kjenner i hvert fall 7500 av dem, legger gitarist Magnus Børmark til.

Bandet har tidligere spilt for store publikum, som rundt 15.000 på Roskilde-festivalen.

– Men det er ikke hverdagskost at vi spiller for så mange, sier Sundli.

– Og det skal sies at MGP-publikumet er ikke som andre publikum. Så det er X-faktoren her. Jeg tror stemningen ble ganske vill, sier Børmark.

– Endelig klaffet det

Det er første gang Gåte prøver seg i MGP.

– Nå klaffet det. Vi har alltid hentet fram skatter fra norsk folkemusikk og – kultur. Det har vi kombinert og puttet i en moderne sammenheng. Det slår jo veldig bra an i Melodi Grand Prix og Eurovision, sier Børmark.

Gåte er et veldig visuelt band, framhever Sundli.

– For å skjønne Gåte, er det en fordel å se oss. Vi er som en forestilling. Og her har vi bare alle virkemidler og får lov til å brette oss ut som det vi er, sier Børmark.

– Det passer jo perfekt. Vi får bare forstørret vår verden, sier Sundli.