Fullt kjør i Ravnkloa: Flyr inn skrei fra Troms

Nyheter: - Nå flyr vi inn skrei fra Troms for å møte etterspørselen. Fra Lofoten har det vært lite å få tak i.

– Der har rogna heller ikke kommet så langt. Det er i Troms kvaliteten er på topp akkurat nå. For å sikre at leveransene er av prima kvalitet valgte vi å ta fisken ned med fly, sier byens ubestridte autoritet på fisk og skalldyr, Ketil Rismark, daglig leder i Ravnkloa Fisk og Skalldyr, til Næringslivsavisa.

Normalt sett kommer fisken med bil eller Hurtigruta:

– Flyfrakten koster 15 kroner pr. kg, men vi har ikke tatt noe påslag. Vi gjør dette for å gi kundene en kjempedeal på et svært bra produkt.

Drittvær og landligge

Tilgangen på delikatessen skrei varierer med vær og vind:

– Nå har det jo vært drittvær og landligge for fiskerne, de var ikke ute i går (fredag). Drar de ut mandag, har vi fisken torsdag. Det er jo et annet aspekt med å fly inn fisken: Vi sparer to døgns frakt, sier Rismark.

Skreien selges over disk for 129 kroner pr kg.

Endelig i pluss

I Ravnkloa er det fullt kjør da Næringslivsavisa tar turen innom lørdag formiddag. Rismark er knapt å få i tale, sjefen sjøl har brettet opp armene for å ta unna kundene som strømmer på. Etter mange år med dårlige økonomiske resultater, har Ravnkloa omsider kommet seg på riktig side av streken.

– Vi har slitt og jobbet i 12 år. Det har vært mange år med minus og vi har ikke tatt ut noe penger i det hele tatt. Omsider begynner det å løsne – trønderne har funnet ut hva vi driver med. I perioder jobber vi ræva oss for å få til et bra produkt, så vi håper folk setter pris på det vi holder på med – gjerne i enda større grad enn i dag, sier Rismark.

Matekspertise på vei inn

Delikatessedisken i hjørnet «Rafnklau» gikk nylig konkurs. Men ifølge Rismark er det spennende aktører på vei inn:

– Det er noen som er veldig interessert ja, men Trondheim Havn er litt fæl med husleia foreløpig. De forventer vel at de skal ta igjen noe av det tapte fra forrige runde, men det blir litt feil. Jeg kan ikke gå ut med noen navn, men det er en kombinasjon av mat- og restaurantfolk med svært god kunnskap og ekspertise som vi absolutt kunne tenkt oss å få inn her, sier Rismark.