Full retrett fra RBK, dropper treningsleir i Dubai

Nyheter: Snur og dropper treningsleiren i Dubai.

Rosenborg dropper treningsleiren i Dubai i januar etter kraftige reaksjoner fra fansen, opplyser klubben.

Mandag kveld opplyste Rosenborg at de hadde besluttet å dra på treningsleir til Dubai i januar. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og allerede tirsdag formiddag hadde klubben snudd.

– Det har vært veldig høy aktivitet og sterke reaksjoner i etterkant. Vi erkjenner at vi har undervurdert de reaksjonene som har kommet opp mot de sportslige vurderingene. Ut ifra de reaksjonene har vi besluttet å reversere beslutningen. Vi reiser ikke til Dubai, sier Stig Inge Bjørnebye, ifølge Adresseavisen.

Dubai er den største byen i De forente arabiske emirater. Landet har vært gjenstand for kritikk blant annet for hvordan kvinnelige voldsofre behandles og forbudet mot homofili.

Reaksjonene var til dels sterke i supporterklubben Kjernen. Flere oppfordret til boikott av klubben, andre til ikke å fornye sesongkortet, mens supporterklubbens nettsider oppfordret RBK til å skifte mening og «avlyse denne skammelige turen».

– Det er ikke antallet reaksjoner som har ført til den, men budskapet i tilbakemeldingene fra våre medlemmer og supportere, sier Bjørnebye til avisen.

Rosenborg jobber nå med nye alternativer til treningsleir.